В одного з Балог   забрали депутатство

Відділ політики 15.02.2013 17:07 ПОЛІТИКА

Останні скандальні вибори до Верховної Ради мають продовження. Як відомо, в кількох проб­лемних округах вибори виз­на­ні недійсними і тут переобиратимуть депутатів. Мова йшла про округи, де були зафіксовані підкупи та фальсифікації, а також жоден із кандидатів не набрав од­нозначної більшості голосів.


У Закарпатті доволі проблемним був округ № 71 із центром у Хусті. Тут були зафіксовані факти підкупу і фальсифікацій. Були навіть судові перипетії й ОВК довго не наважувалася оголошувати переможця між двома явними фаворитами Степаном Деркачем від Партії регіонів та Павлом Балогою від «Єдиного центру». Балозі-старшому довелося їхати до столиці й залагоджувати конфлікт певними домовленостями. Швидше за все, йому повірили і незабаром Павло Балога таки склав присягу депутата Ради, бо йому написали перевагу в 200 голосів.

Ми повідомляли про те, що Павло Балога в парламенті ввійшов до фракції Партії регіонів, проголосував за «регіональних» спікера та прем’єра, однак згодом заявив, що з фракції влади виходить. Взагалі, це дуже схоже на Балог. Варто згадати хоча би політичну кар’єру Віктора Балоги. Той добре прислужувався Медведчуку, потім метнувся до Ющенка, а згодом служив Януковичу. Такі політичні маневри забезпечували йому імунітет і статки Балог росли, як на дріжджах. Передвиборний період став апогеєм маневрів. Навіть займаючи грошовиту посаду очільника МНС у діючому уряді, Балога примудрявся на догоду потенційним виборцям оперувати опозиційною лексикою, він лив воду на потрібний млин у потрібний час. І ось чергове «кидалово» з боку Балог. Щоправда, цього разу воно може мати для клану доволі важкі наслідки.

Інформаційні агентства повідомляють: «Вищий адміністративний суд зобов’язав Центральну виборчу комісію провести повторні вибори у 11-му і 71-му округах. Суд визнав недостовірними результати виборів народних депутатів у одномандатних округах № 11 (Вінниця) та № 71 (Закарпатська обл.), де обрані відповідно Олександр Домбровський і Павло Балога. ВАСУ скасував постанови ЦВК у частині реєстрації вказаних народних депутатів і визнав відсутність у них статусу і повноважень народних депутатів України та визнав необхідність проведення повторних виборів на цих округах».

Звичайно, Балога-старший обу­рився і з переляку бовкнув, що вибори в цій країні перетворилися на чисту формальність, бо депутатів уже можна «призначати» в судах і додав таку фразу: «А до «суддів» питань немає — весь світ уже побачив, що судова гілка влади в Україні відсутня».

А потім осмілів і вже заговорив як відважний опозиціонер: «Очевидно, що це ще й спроба відплатити мені за об’єктивну оцінку ситуації в державі. Але вдарили не по мені, а по моєму молодшому братові. Вірніше, спробували вдарити. Тож я хочу сказати — не вийде. Ми це все вже проходили не раз і розуміємо, що навіть якщо українські «судді» винайдуть юридичне ноу-хау, Європейський суд ухвалюватиме рішення відповідно до закону».

А Павло Балога, в якого забрали депутатство, зрісся з посвідченням депутата і заявив, що він повністю ігнорує цей судовий вердикт як «явно неправосудний, що очевидно був виконаний на політичне замовлення».

Заяву на захист Балоги оголосила і ручна партія клану: «Єдиний центр» завжди категорично відкидав будь-які дії, що спотворюють вибір людей та суперечать демократичним принципам. Ми категорично відкидаємо методи, які нав’язують нам наші опоненти, і будемо відстоювати право людей на вільний вибір усіма законними методами», — мовиться в заяві партії.

Отримавши стусана від влади, Балога почав задобрювати опозиціонерів. Навіть голова фрак­ції «Батьківщина» Арсеній Яценюк почав ініціювати звільнення суддів, які позбавили депутатського мандата Павла Балогу. З Яценюком усе ясно. Він і сам лише умовний опозиціонер, тому й може висловити якусь лояльність до Балоги, хоча справжній лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко добре знає, що таке Балога, і вона би з ним ніколи ручкатися не стала.

Опозиція загалом вірити Балозі не збирається. Якщо і лунають якісь заяви, то не через Балогу, а як застереження щодо самих себе. Ну і головне. Павла Балогу позбавили депутатства завдяки поданню заяви в суд не когось від влади, а відомого правозахисника Юрія Кармазіна. Саме того Кармазіна, який усе кидав і їхав до Мукачева рятувати Балог у буремному 2004 році. Кармазін не вилазив із судів, захищаючи Петьовку та Балогу. І ось зараз він побачив деградацію клану і просто нагадав Вікторові Балозі дещо з його біографії:

«Я не розумію, чому Віктор Іванович так піариться на проблемі свого брата, але хочу нагадати, що саме він своєю політикою привів цього сумнозвісного «гаранта» до влади разом із Ющенком і командою «противсіхів», які кричали і закликали перед президентськими виборами голосувати проти всіх, як результат — проголосували за Януковича. Саме з руки Віктора Івановича розпочався розкол «помаранчевої» команди, я вже мовчу про особисту неприязнь Балоги до Тимошенко, адже «інформаційним фільтром» для Ющенка був пан Балога, а Ющенко тоді запевняв, що «Балога — це я». Якби тоді Ющенко отримував інформацію в повному обсязі від своїх соратників по Майдану, а не відфільтровану і перекручену, то переконаний, що таких сварок і розколів серед тодішньої «помаранчевої» команди люди не спостерігали», — написав Кармазін на своїй сторінці у мережі Facebook.

І це він ще досить м’яко сказав. Бо як Балога може зараз звинувачувати в чомусь судову владу, якщо клан завдяки купленим суддям не тільки наживався, а й розправлявся зі своїми опонентами. Можна пригадати і ті події, коли куплені Балогами судді роками блокували позбавлення депутатства депутатів облради, які створили в облраді фракцію «Батьківщина». Їх позбавили депутатства тільки тоді, коли це стало вигідно мукачівському клану. А хіба хтось забуде суддю Ціцака, який вирішував усе так, як йому нашіптували Балоги? Згодом після таких численних цинічних судилищ Ціцак суддівства позбувся. І куди він потім прилаштувався? Чи не Віктор Балога пригрів його, призначивши на одну з грошовитих посад при МНС? Тому, якщо говорити про продажність суддів, то цей порок зачіпає і самого Балогу.

І про які такі демократичні принципи говорить Балога? Це той, хто у статусі чиновника будь-якого рівня влади як трактор змітав усіх неугодних? Це той, хто в Мукачеві встановив монополію на бізнес лише для однієї фірми? Це той, хто нацьковував усю фіскальну та правоохоронну систему проти Ратушняка, коли той був очільником обласного центру і намагався залучити іноземні інвестиції для побудови аквапарку? Тепер він заговорив про демократію, коли суд засумнівався в законності перемоги на виборах?

А про яке таке знехтуване виборче право говорить Балога? Хто в області започаткував 200-гривневу скупку голосів? Це від кого на виборах носили підкупні продуктові пакунки? Це хто мало не під розписку змушував бюджетників залучати на свій бік виборця?

Вікторе Івановичу! Ви хочете видавити співчуття від закарпатців? Закарпатці чуттєві й одностайно співчували би вам, якби мова йшла про якусь кричущу несправедливість щодо вас як людини. Але мова йде про політику. Про мандат, який невідомо як дістався вашому братові. І якщо ви волаєте про несправедливість, то робите це з жалкування за витрачені на кампанію гроші, а не тому, що виборець залишиться без надійного захисника в парламенті. Будьте скромнішими, бо важко вірити людині, яка купається в багатстві, а декларує річний прибуток на рівні сільського вчителя. І якщо вже мова зайшла про скромність, то чи є нормальним тягнути до Верховної Ради трьох братів, а до обласної ради дружину і сина? Люди вже сміються, що скоро будуть балотуватися ваші домашні «пси й мачки», бо вже всі родичі сидять у радах…


Коментар Сергія Ратушняка

«Метушня навколо Балог — спецоперація Банкової, метою якої є руйнація опозиції, вербування «тушок», утворення численних підгруп усередині самих опозиційних фракцій, висунення 10—15 претендентів на наступних президентських виборах 2015 року, шляхом створення з цієї істоти страждальця і повернення його в пенати вчорашніх помаранчевих друзів. Інакше цей злодій, зрадник і кидало використаний бути не може.
Щодо самого способу позбавлення мандатів Домбровського і Балоги, то це суцільний фарс... Беззаконня? Так. Де-юре. Але хіба взяли вони мандатики не кримінальним шляхом? Так. Де-факто! Беззаконно. То чим одне гірше за інше?..

Та і вся сучасна правова історія України — це юстиція на замовлення, на злобу дня, під персону, під голову ВЛАДИ... Чи може менш антиконституційними були третій тур президентських виборів у 2004 році і клятва-присяга так званого президента-бджоляра до закінчення виборів? А розпуск Верховної Ради у 2005-му під впливом не слова, а «ДУХУ» закону? А невизнання голосів Кучми і Литвина на плівках Мельниченка? А заборона всім ЗМІ, юридичним і фізичним особам критикувати уряд Тимошенко? А сьогоднішній, фактично антидержавний заколот, вчинений самим Конституційним судом, який повернув старий диктаторський уклад держави, повернувши одноосібний президентський устрій у державі? І таких прикладів беззаконня багато.

У нас жоден із керівників вищого ешелону не був державником. Це завжди бізнес-проект, який пронизав усю державу аж до секретарів сіл і привів до влади суцільний антидержавний та антиукраїнський криміналітет, що довів ціни у країні до європейських, а зарплати і пенсії залишив у межах 5—7 % від європейських. Триває реальний Голокост української нації, мораль деградована, інформаційний простір перетворює залишок людей на бидло і худобу, а на ліки, освіту, медицину, зарплати бюджетникам, дороги тощо грошей нема... Натомість перша десятка олігархів щороку «заробляє» мільярди в доларах... Нація і народ не мовчали б, а натовп і електорат 200-гривневий — запросто».

Відділ політики

ТЕГИ : сергій ратушнякПавло Балогавіктор балога

Коментарі :


16.02.2013 22:43 ЮРІЙ

Знаєте мені дуже дивно,що отакі дураки як ЧЕЧЕТОВ з ПР ще є депутатом у ВР Украіни!Воно тепер ось рішило заборонити щоб депутати ходили на засідання ВР в ....вишиваних сорочках!!!!не раз пропонував я особисто,щоб всіх кандидатів до тоі ВР,перевіряли в психоневрологічних диспансерах пееред тим як воно чи хтось інше хоче бути при "КОРИТІ"!Бо отаке прийде туди і буде щось своє пропонувати а ми всі повинні це виконувати!Отаке явище!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат