Москаль: «Закарпатська міліція   й не думає розшукувати Копчу»

moskal.in.ua 15.02.2013 14:18 КРИМІНАЛ

Нардеп Геннадій Москаль направив міністрові МВС Віталієві Захарченку депутатське звернення з приводу відомої справи Копчі.


«Змушений укотре нагадати вам про один із найрезонансніших злочинів, скоєних на Закарпатті за останні роки, — йдеться у зверненні. — 19 грудня 2011 року в смт Великий Березний кримінальний авторитет Володимир Копча, котрий два роки офіційно перебував у розшуку за незаконне переправлення осіб через державний кордон, без жодної причини вбив місцевого мешканця Павла Опаленика. Сиротою залишилася 8-місячна дитина, вдовою — вагітна жінка.

Того ж вечора син кримінального авторитета Юрій Копча при багатьох свідках понівечив і спалив у селищі кілька автомобілів. Через повну бездіяльність міліції злочинці після вбивства ще близько 5 годин безкарно дебоширили в селищі, а над ранок безперешкодно втекли. Цей злочин збурив мешканців Закарпаття й викликав резонанс по всій Україні. Наскільки мені відомо, розслідування вбивства П. Опаленика перебуває у вас на конт­ролі.

Підозрюваний у вбивстві В. Копча досі не знайдений, а його сина через чотири місяці затримали у В. Березному. Проти Ю. Копчі порушено кримінальну справу («Умисне знищення або пошкодження майна»), яка передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 10 років. 17 травня 2012 р. завдяки ухвалі Апеляційного суду Закарпатської області Ю. Копчу звільнили зі слідчого ізолятора, після чого він втік і вже вдруге був оголошений у розшук. Фактично ж підозрюваного ніхто не розшукує. Як вказують у своєму колективному зверненні в Комітет Верховної Ради України з питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією мешканці В. Березного, Ю. Копча зараз, практично не криючись, живе в себе вдома або в бабусі у В. Березному й періодично з’являється на дискотеці «Форсаж» (яка належить його батькові). Потерпілі у справі кілька разів особисто телефонували в управління карного розшуку УМВС, повідомляли, що розшукуваний зараз у селищі, й просили приїхати його затримати. Ніхто на затримання не виїжджав. Тим часом Ю. Копча відкрито хвалиться знайомим, що повирішував із міліцією й судом усі питання, тому незабаром сам здасться і отримає за злочин умовний строк. При цьому називається конкретна сума за досягнуті домовленості — 30 тисяч доларів.

Справа Копчі вже стала одним із символів корумпованості закарпатської міліції, яка спочатку дозволила злочинцям скоїти вбивство невинної людини й підпал автомобілів, а тепер вперто не бажає їх розшукувати й притягати до відповідальності.

Прошу направити на Закарпаття групу досвідчених фахівців із центрального апарату МВС, які б неупереджено вивчили стан справ із розслідування цих резонансних злочинів і зробили належні висновки», — йдеться у тексті звернення, оприлюдненого на офіційному сайті народного депутата.

moskal.in.ua

ТЕГИ : геннадій москаль

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат