КРИМІНАЛЬНА хроніка дня

admin 13.02.2013 18:09 ПОДІЇ

У Берегові знайшли крадія бочки, а на Ужгородщині - чоловіка, який обікрав тещу. Затримали зловмисників, що побили ліхтарі. Неповнолітній теж вчинив спробу крадіжки. У водія вкрали 50 тисяч гривень. Чоловік змусив міліціонерів працювати даремно. Ужгородець загубив пістолет

В чергову частину Берегівського РВ УМВС по тел. 102 поступило повідомлення від мешканця с. Мужієво Берегівського району, який просив розшукати невідомого зловмисника, що викрав з його присадибної ділянки, яка розташована на окраїні села, металеву бочку ємкістю 400 літрів.

Проведеними слідчо-розшуковими заходами за гарячими слідами дільничний інспектор міліції Берегівського РВ УМВС старший лейтенант міліції Р.Железняк разом із слідчим старшим лейтенантом міліції Н.Микуланинцем встановили, що дану крадіжку скоїв 38-річний односелець заявника. Речовий доказ вилучено, зловмисник свою вину визнав. За даним фактом проводиться подальша перевірка.



Володимир ПУКАНИЧ,

Берегівський РВ УМВС

***
Нещодавно мешканка одного з сіл Ужгородського району звернулась в міліцію   з повідомленням про те, що з її будинку зникли ювелірні прикраси з золота загальною вагою близько 37 грамів.

На місце події відразу була направлена слідчо-оперативна група Ужгородського райвідділу міліції, організацію роботи якої взяв на себе особисто начальник райвідділу підполковник міліції Роман Стефанишин. Оперативники на чолі з начальником сектору карного розшуку капітаном міліції Василем Шимоном відразу зауважили, що за день перед цим у потерпілої гостювали її донька зі своїм співмешканцем, у якого раніше вже були проблеми з законом. Оскільки під час огляду місця події ні слідів взлому, ні пошкодження замків виявлено не було, всі сили оперативників були спрямовані на відпрацювання версії щодо крадіжки ювелірних виробів «зятем» потерпілої. Вже наступного дня було встановлено всі анкетні дані підозрюваного та розіслано орієнтування на встановлення його місця перебування, оскільки він постійного місця проживання не мав. Невдовзі крадія було розшукано в одному з сіл Мукачівського району, при собі він мав   частину викрадених золотих прикрас. Крадію нічого не залишалося, як зізнатись в скоєнні крадіжки…

Як повідомив перший заступник начальника Ужгородського РВ УМВС   капітан міліції О.Боднарчук, за даним фактом відкрито кримінальне провадження та вказаному громадянину оголошено підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно). Наразі слідство з’ясовує місце знаходження інших викрадених ювелірних виробів, які зловмисник встиг реалізувати, та перевіряє причетність крадія до скоєння інших злочинів, вчинених на території району.

Іван ЛЕШКО, помічник начальника Ужгородського РВ УМВС по зв′язках із громадськістю й ЗМІ


***
Йдучи днями на роботу, багато мешканців Іршави помітили, що на мості через річку Іршавка пошкоджено ліхтарі нічного освітлення. Зловмисники   буквально вирвали ліхтарі з конструкції моста!
Цей інцидент набув широкого розголосу в місті. І він, безумовно, не перший, оскільки раніше в Іршаві були різні випадки пошкодження дерев чи тих самих світильників. Нерідко це траплялося випадково, коли водій автівкою наїхав на деревце, чи пішохід у нетверезому стані зачепив ту ж сакуру чи ліхтар. Але такого нахабного і зухвалого хуліганства місто ще не бачило...
Міський голова   Іршави   повідомив про дану подію в Іршавський РВ УМВС. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група райвідділу, цей факт було занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розшук зловмисників було доручено дільничним інспекторам майору   Василю Ливдару та лейтенанту   Віталію Данканичу. Невдовзі вони встановили, що напередодні ввечері двоє мешканців села Брід повертались додому і, проходячи через міст, пошкодили ліхтарі. Сам факт вандалізму зафіксували камери відеоспостереження, коли двоє молодиків, без будь-яких на це причин, почали розбивати і виривати світильники. Не зупинилися на двох знищених, а вирішили понищити всі!
За даним фактом Іршавським РВ УМВС відкрито кримінальне провадження, проводиться досудове розслідування. На хуліганів чекає покарання.

Віта ГОРЗОВ, помічник начальника Іршавського РВ УМВС
по взаємодії з громадськістю та ЗМІ


***
Директор одного з будівельних гіпермаркетів Мукачева вимушений був натиснути на тривожну кнопку ДСО після того, як у магазині затримали неповнолітнього при спробі крадіжки.

Щойно 16-річний хлопчина зайшов у магазин, його підозріла поведінка майже одразу звернула на себе увагу персоналу. Пройшовши за короткий проміжок часу кілька товарних рядів, юнак взяв напрямок на вихід, де його зупинили співробітники гіпермаркету. Працівникам він не одразу зізнався у крадіжці. Коли ж на місце прибув наряд Державної служби охорони, він все ж зізнався, що викрав в одному із залів світодіодну та енергозберігаючу лампи.

Речові докази вилучено. Юнака було доставлено у міськвідділ міліції, опитано у присутності матері та відпущено додому.

УДСО при УМВС України
в Закарпатській області

***
Із заявою в Мукачівський міськвідділ міліції звернувся місцевий приватний підприємець, який повідомив про те, що від водія його підприємства, котрий розвозив містом товар, під час розвантаження невідомі зловмисники викрали з салону «ГАЗелі» барсетку з грошима в сумі близько 50 тисяч гривень. Розшуком зниклих грошових коштів займаються правоохоронці.

***
Житель мукачівського села Бабичі не виявив свого автомобіля ВАЗ-2101, припаркованого на ніч біля будинку за місцем проживання. Подумавши, що машину вкрали, чоловік заявив про це в міліцію. На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група, з′ясувавши, що машину ніхто не крав, а її забрав батько заявника, не повідомивши про це сина… Отак міліція мала марну роботу…

***
Із заявою в Ужгородський міськвідділ міліції звернувся 40-річний житель міста. Заявник повідомив про те, що під час прогулянки в міському парку він загубив свій спецзасіб для відстрілу гумових куль, який лежав у рюкзаку. Втрату зброї чоловік виявив вже вдома й звернувся в міліцію. Обставини справи з′ясовуються.

За матеріалами УМВС України у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат