Закарпатські дитсадки візьмуть участь у європейському проекті енергоефективних технологій

admin 12.02.2013 17:40 ПОДІЇ

Ще один міжнародний проект з енергозбереження розпочався на Закарпатті. У вівторок, 12 лютого,   в Іршаві відбулася   стартова конференція проекту «Через енергію надихаємо майбутні покоління».

Він реалізовуватиметься за сприяння та фінансової підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні в рамках програми підтримки реалізації енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії.

Як повідомив менеджер проекту, голова громадської організації «Перехресні зв’язки» Сергій Кіндюх на його реалізацією буде виділено близько 190 тисяч євро. Термін реалізації – 15 місяців.   Основна мета проекту - сприяння підвищенню енергоефективності освітніх установ малих міст області.   Заплановано запровадження енергоефективної моделі опалення дитячого садочка №1 в Іршаві та покращення рівня менеджменту реалізації енергоефективних проектів державними службовцями шести малих міст районного підпорядкування Закарпатської області. До проекту будуть залучені Іршава, Свалява, Тячів, Перечин, Виноградово та Рахів.

В Іршаві в дитсадочку планують встановити для нагріву води сонячні колектори. Також буде встановлено сучасну систему опалення, замінено вікна та двері, утеплено горище. «Окрім того, ми плануємо провести в містах області тренінги для працівників органів місцевого самоврядування та держслужбовців з питань енергозбереження, буде видано спеціальний посібник. Головна ж мета проекту – долучати підростаюче покоління до проблеми енергозбереження, тому в дитсадках буде проведено навчальний курс «зелений» тиждень», - зазначив Сергій Кіндюх.

Іршавський міський голова Степан Бобик подякував керівнику облради за те, що громада міста включена до цього проекту. «Тема енергоефективності у багатьох місцевих радах стає ключовою. Коштів в бюджеті не вистачає, тому цей проект для нашого міста як ковток свіжого повітря. В дитсадках ми вже встановлюємо сучасні системи опалення, міняємо вікна. Лише минулого року для бюджету ми заощадили на сплаті енергоносіїв майже 300 тисяч гривень. Тому за такими проектами майбутнє невеликих міст», - резюмував Степан Бобик.


Прес-служба облради

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат