Суд мало не відібрав у сина Балоги право балотуватися до облради (ДОПОВНЕНО)

admin 11.02.2013 10:42 ПОЛІТИКА

Закарпатський окружний адмінсуд у неділю відмовив у задоволенні позову, який мав на меті зняти Андрія Балогу з реєстрації на вибори до Закарпатської облради.

У своєму позові кандидат у депутати Закарпатської облради по округу № 5 Михайло Русин стверджував, що старший син нардепа Віктора Балоги Андрій є членом "Партії нового покоління України" і прийнятий до її лав Київським центром, а тому ОВК не мала права реєструвати його як кандидата від Єдиного Центру, повідомляє Ужгород.in.
Суддя визнав докази позивачів про членство Андрія в "Партії нового покоління України" недостатніми, тому він залишається кандидатом у депутати.
Але його опоненти заявили, що оскаржать рішення у Львівському апеляційному суді. Для цього у них є два дні.
Разом з тим, Віктор Балога на своїй сторінці в Facebook у неділю написав: "Вишукана єзуїтська політика наших опонентів. Уже другий день Закарпатський окружний адміністративний суд розглядає позов щодо зняття мого старшого сина Андрія з реєстрації кандидатом на довиборах в обласну раду".
"Чи потрібно в такому випадку голосувати, якщо не громада, а суд визначає кому бути депутатом? І чи розуміє влада, які можуть бути наслідки від таких "виборів" у судах?", - запитує він.
Водночас сам Андрій Балога на своїй сторінці зазначив: "У спорті є таке поняття як Fair Play, тобто принципи чесної гри. В українській політиці цього нема, навіть на елементарному рівні".
"Ще до початку виборчого процесу почалась брудна гра проти мене. Шкода, що опоненти не можуть зосередитися на змістовній конкуренції та віддають перевагу таким примітивним методам як скасування моєї реєстрації. Розумію, це ще тільки початок", - додав кандидат.
Як повідомлялося, Вищий адмінсуд у п'ятницю визнав недостовірними результати виборів народних депутатів в одномандатних округах № 11 (Вінниця) та № 71 (Закарпатська обл.), де обрані відповідно Олександр Домбровський і Павло Балога, визнав відсутність у них депутатських повноважень і статусу, а також зобов'язав ЦВК провести повторні вибори в цих округах.
++++++++++++++++++++++++

Комітет готовий узятися за депутатів, яких суд позбавив мандатів

Комітет Верховної Ради з питань регламенту готовий розглянути ситуацію з позбавленням Вищим адмінсудом мандатів депутатів Павла Балоги й Олександра Домбровського.
Про це сказав голова комітету, депутат від фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко в ефірі каналу "Інтер" увечері 10 лютого, повідомляють "Українські новини".
"Що стосується наших колег, по яких суд ухвалив рішення: завтра (у понеділок) регламентний комітет готовий зібратися щодо цього питання. Але ми не можемо – Верховна Рада заблокована", - зазначив він.
Макеєнко наголосив, що жоден із парламентських комітетів не може почати свою роботу, поки не відкриється сесія.
Він також додав, що позивачем у справі про позбавлення мандатів виступив колишній депутат Верховної Ради Юрій Кармазін.
"Його подав Юрій Кармазін – опозиціонер, якого вони (опозиція) забули на платформі. Самі сіли в поїзд і поїхали в Верховну Раду, а його забули. Можливо, він таким чином хоче про себе нагадати, може, він таким чином для себе хоче підготувати округ", - припустив "регіонал".
Макеєнко також у черговий раз підтвердив готовність депутатів своєї фракції до пошуку компромісу з меншістю для розблокування парламенту.
8 лютого депутат Верховної Ради Віктор Балога (позафракційний) заявив про позбавлення Вищим адмінсудом мандатів депутатів парламенту його брата Павла, а також Олександра Домбровського (обидва позафракційні).
Депутат від "Батьківщини" Анатолій Гриценко пов'язав це рішення суду з відмовою Павла Балоги й Домбровського вступити до фракції Партії регіонів.
++++++++++++++++++++++++++++++++

Домбровского и Балогу лишил мандатов «нунсовец» Кармазин
Экс-нардеп, из-за которого суд лишил мандатов Александра Домбровского и Павла Балогу, находится за границей, вместо него ситуацию комментирует его пресс-секретарь Алексей Оскер, передает «5 канал».

По словам Оскера, факты нарушений во время выборов на упомянутых округах Кармазину подтвердили в Генпрокуратуре и МВД.

«Нам пришли ответы, что есть факты грубых нарушений. Там были и бюллетени одной рукой отмечены, и они в ненадлежащем состоянии хранились, и коробки были раскрыты. На основании уже этих решений мы подали в суд. И это было базой и основой для вынесения решения суда», — сказал Оскер.

Как сообщали «Комментарии», глава партии «Единый Центр» Виктор Балога сообщил, что Высший административный суд 8 февраля вынес решение относительно Павла Балоги о лишении его депутатских полномочий. Решение касается оно еще одного депутата Верховной Рады — Александра Домбровского (избирательный округ №11, Винница — ред.).

Решение ВАСУ о лишении Балоги и Домбровского полномочий народного депутата является окончательным и обжалованию не подлежит.

+++++++++++++++++++++++++++++++

Кармазін не шкодує, що позбавив Балогу мандата

І обурюється: коли йому не дали можливості балотуватися, то опозиція на сполох не била


Народний депутат кількох скликань Юрій Кармазін, один із ініціаторів позову про позбавлення депутатських мандатів Павла Балоги та Олександра Домбровського, вважає, що суд виніс справедливе рішення щодо двох нардепів.

"Стосовно позбавлення Домбровського та Балоги депутатських мандатів можу лише додати від себе, а точніше нагадати, що я діяв як правозахисник і народний депутат. Перед законом усі рівні, отже, всі колись будуть відповідати за свої вчинки. Правоохоронні органи довели факт злочину під час виборів на цих округах, а суд не зміг цим знехтувати і брати на себе відповідальність, маючи докази фальсифікації", – написав Кармазін на своїй сторінці у Facebook.

Юрій Кармазін також здивувався, що через рішення суду занепокоїлася опозиція.

"Щодо політичного підтексту в цій справі, то я взагалі не бачу причин для турбування з боку опозиції. Це не їхні колеги, і вони не мають жодного стосунку до опозиційної діяльності. За мене як опозиціонера ніхто не заступився (за винятком колег Уколова і Ляшка) під час вакханалії з боку ЦВК, коли знімали і не допускали до реєстрації кандидатів у депутати опозиційних політиків. А за цих осіб тим паче не бачу причин заступатися опозиції", – заявив Кармазін.
Копії документів – Тиждень.ua.

admin

Коментарі :


12.02.2013 10:47 Перехожий

Балога отметил, что не собирается прекращать свою депутатскую работу и сдавать мандат народного депутата.
Посадять за навмисне невиконання судового рішення. Це повинен знати Паша, який вважає себе юристом.
А всі судді, яких поносять Балоги призначені в той час, коли Балога Віктор очолював секретаріат Ющенка і мав пряме відношення до формування судівського корпусу.
Кожен представник влади повинен памятати, що суддя який клянеться йому у вірності і виконує всі вказівки так же само буде виконувати будь які вказівки і наступної влади.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат