Без купи довідок   гроші не дадуть...

08.02.2013 15:48 СОЦІО

До редакції газети «РІО» надійшов лист, у якому жінка вважає неправомірним вимагання довідок для здійснення виплат. З нового року сума грошей стала меншою. У фонді соціальної допомоги кажуть, що відтепер потрібно більше документів для отримання грошей.

«Доброго дня!

Прочитала вашу статтю щодо виплат грошей на дитину. Чесно кажучи, вражена! Написано, що у нас за січень місяць не було ніяких затримок, хоча гроші вчасно не надходили. Я звернулася в соцзабез, щоб з’ясувати причину. Мені сказали, що Київ затримує виплати. Отримую я гроші з листопада місяця, завжди перераховують після 5-го числа, цього разу в січні 19-го...

У листопаді, коли я подавала документи на допомогу для дитини та декретні, від мене вимагали тільки довідку з місця роботи і паспорт. Сказали, що можна принести довідку чоловіка про те, що він не стоїть на обліку в фонді соцдопомог (хоча я одну вже приносила), і я зможу отримувати декретні ще й на чоловіка. Я так і зробила. Допомога на дитину в мене складає 764 грн., а декретні 130 грн., тобто, без довідки чоловіка я мала отримати 894 грн. Але я принесла довідку і отримала в грудні 1006 грн. В січні 19-го мені перерахували на рахунок 894 грн. Я звернулася у фонд соціальної допомоги, з’ясувати, чому сума грошей менша, ніж минулого місяця, і мені сказали, що треба принести: 1) мою довідку про доходи; 2) довідки про склад сім’ї мою та мого чоловіка за місцем прописки (а чоловік прописаний в селі); 3) і повторно довідку про те, що мій чоловік не стоїть на обліку соцдопомог.

Я маю маленьку дитину, чоловік працює, він прописаний в селі, я в Ужгороді у своїх батьків! У цій довідці ще треба вписати паспортні дані членів сім’ї, які прописані. Для чого паспортні дані? Для чого я перед цим здавала всі документи і тепер знову маю бігати? Мій брат прописаний там, де і я, але живе за іншою адресою, то мені і його паспортні дані   вписувати...

Якщо ж насправді змін не було в подаванні документів, то чому мені тепер сказали про зовсім інші документи, які я маю принести?

Вікторія».

ТЕГИ : огляд листів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат