Азаров розповів, що сьогодні президент Янукович підпише в Москві

admin 17.12.2013 11:55 ПОДІЇ

Як відомо, сьогодні президент Янукович відбув до Москви, де повинен підписати ряд економічних угод з Росією. Опозиція каже, що можливе підписання угоди з Митним Союзом. Однак глава уряду Микола Азаров спростовує ці чутки.

Ось що М. Азаров повідомив журналісту сайту Кабміну:

У Москві 17 грудня Україна підпише низку угод, які дозволять розвинути вітчизняну промисловість.
• Ці угоди знімуть багато проблем у торгівлі між нашими двома країнами, що виникли останнім часом. А це дозволить відновити роботу багатьох підприємств України, а отже – зберегти тисячі робочих місць.
• Як очікується, після зустрічі Президентів В.Януковича та В.Путіна Україна вперше за 3,5 роки отримає справедливу європейську ціну на газ на рівні середньоєвропейських цін. Реально можуть бути переглянуті кабальні угоди, укладені Ю.Тимошенко 2009 року.
• Україна та Росія розглянуть можливість створення тристороннього   консорціуму за участю Російської Федерації та Європейського Союзу, відновивши переговори про забезпечення абсолютно прозорих умов модернізації й управління нашою газотранспортною системою. Такі умови, у свою чергу, гарантуватимуть прокачування газу через Україну до Європи, що передбачає робочі місця для українців та наповнення державного бюджету.
• Україна не планує підписання угод зі вступу до Митного союзу, натомість системно продовжує готуватись до підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом – адже наша країна визначилась із зовнішньополітичним курсом, і це шлях європейської інтеграції. Важливою передумовою цієї підготовчої роботи є забезпечення добросусідських відносин з Росією. Інтереси нашого стратегічного партнера мають бути враховані.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат