Міндоходів встановило нові норми для перевірки авто на кордоні

admin 13.12.2013 10:22 СОЦІО

Міндоходів визначило часові нормативи для проведення контролю товарів та транспортних засобів.

Міністерством доходів і зборів України визначено граничні часові нормативи проведення контролю працівниками, які працюють у пунктах пропуску через державний кордон України. Відповідний проект наказу Міндоходів оприлюднено на веб-порталі відомства для обговорення.

У проекті чітко прописані та закріплені часові нормативи, згідно з якими здійснюватиметься контроль у пунктах пропуску, не тільки з урахуванням специфіки сполучення, а видів контролю.

Так, зокрема, митний контроль легкового автомобіля при перетині кордону „зеленим коридором” здійснюватиметься до 3 хв., товару – до 5 хв. Фітосанітарний та ветеринарний контроль для транспорту або товару триватиме до 30 хв., а екологічний – до 2 хв. для транспорту та до 5 хв. для товару.

У документі також визначені часові нормативи, які відводяться для контролю автобусів, вантажівок та транспорту повітряного, залізничного і морського сполучення.

За словами фахівців Міністерства, такі нормативи сприятимуть вибірковості контролю товарів і транспортних засобів у пунктах пропуску, прискорять пасажиропотік та товарообіг через митний кордон України та, водночас, підвищать відповідальність працівників митних пунктів за безпідставне затримання та створення штучних перешкод при перетині кордону.

Ознайомитись з проектом наказу можна на веб-порталі Міністерства за посиланням: http://minrd.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2013-rik/122676.html

Також нагадуємо, що протягом місяця фізичні та юридичні особи, їх об’єднання можуть подавати зауваження та пропозиції до проекту наказу за електронною адресою: domk@customs.minrd.gov.ua та надсилати на поштову скриньку Департаменту митної справи Міндоходів: вул. Дегтярівська,11-г, м.Київ-119, 04119.

admin


За матеріалами Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : Міндоходів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат