Ужгородський водоканал покарано за зловживання монопольним становищем

admin 10.12.2013 14:36 СОЦІО

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало комунальне підприємство «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства м.Ужгорода» на 18 тис.грн за зловживання монопольним становищем.

Як показало розслідування, Підприємство стягувало повну вартість послуг з видачі технічних умов на приєднання до централізованих систем водопостачання та водовідведення, без врахування того, що замовником замовлялася тільки одна з послуг - водопостачання чи/або водовідведення
За таких умов, замовляючи технічні умови на одну з послуг - водопостачання чи/або водовідведення, замовники сплачували кошти як за отримані технічні умови на водопостачання та   водовідведення.
Крім того, частина технічних умов на приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення видавалися Підприємством з порушенням строків. Так, Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України передбачено, що ТУ видаються замовнику протягом десяти робочих днів з дня   реєстрації відповідної заяви.
Водночас, у ряді виданих замовникам технічних умов, обмежено строк їхньої дії до двох років. Проте, відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», технічні умови є чинними до завершення будівництва об’єкта.
При визначенні розміру штрафних санкцій враховано, що порушення визнано та усунуто в процесі розгляду справи.
Прес-служба Закарпатського обласного територіального відділення   Антимонопольного комітету України

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат