Ужгородська творча молодь організовує благодійний вечір, аби допомогти Марійці та Софійці (ФОТО)

admin 05.12.2013 11:54 СОЦІО

 

Господь обрав для Марійки та Софійки особливий шлях. Шлях боротьби. Шлях до того, що більшість із нас отримали з народження ― до перших здорових кроків…


Шляхи Господні невідомі. Проте ми, люди, можемо зробити їх легшими для інших. Саме для цього ужгородський осередок «Родина Кольпінга» громадської організації Регіональна Спілка «Справа Кольпінга» вкотре проводить благодійний захід для підтримки двох дівчаток, які народилися із діагнозом церебральний параліч.

Марія Мелеш живе на Іршавщині. Її виховує мама самостійно без тата (помер) та допомоги близьких, отримуючи тільки пенсію по інвалідності. У свої 15 років Марія перенесла уже 3 складні операції у Києві. Одна з них відбулася саме завдяки небайдужості Закарпатців. Адже на попередніх благодійних заходах було зібрано більше семи тисяч гривень, що дало змогу продовжити нелегкий шлях лікування. Марійка відчуває значне покращення, проте наразі дівчинка потребує проведення ще однієї складної і дорогої операції, на яку у родини уже немає коштів.

Софію Гратилло (якій п’ять років) і ще двох діток батьки виховують, отримуючи допомогу від   держави на лікування в розмірі 1100 грн. по інвалідності. Самостійно сім’я не в силах допомогти хворій дитині. Софійка потребує спеціальний велотренажер для кінцівок, який коштує від 1,5 тисяч євро. Це найдешевший апарат, який пані Вікторія, мама Софії, знайшла в Інтернеті. Зазвичай подібні велотренажери коштують значно дорожче.

Щороку для лікування дівчат потрібно близько 26 тисяч гривень. Ми розуміємо, що повністю профінансувати їх потреби тільки шляхом благодійних зборів дуже важко. Проте намагаємося стати хоча б частиною дива, про яке так мріють Марія та Софія ― можливості ходити.

На допомогу дівчатам прийшли громадські активісти та творча інтелігенція. Завдяки їм стало можливо провести благодійний творчий вечір «Кроки ангелів». Участь у заході візьмуть п’ять музичних гуртів, серед яких «Етюд», «Точка кипіння», «4исла», «Станція Лєнін» та   «Триста8ісім». Із сольним номером виступить також Марія Бовдрич. Оскільки музиканти представляють різні напрями музики, музична палітра вечору задовольнить уподобання найвибагливішого слухача.

Свою поезію читатимуть Томаш Деяк, Ольга Мацо, Тори Ром, Віталіна Коваль та Марічка Черничко. Поети подбають про те, аби їх виступи вразили аудиторію, оскільки кожен готує особливий перформанс.   Доповнять «меню» заходу чуттєві рухи «Танцювальної корпорації друзів».

Благодійний творчий вечір «Крила для дітей» відбудеться 13 грудня у клубі «Фантом» за адресою м.Ужгород, вул. Капушанська 156/а. Кожен придбаний квиток – це крок на шляху до здорових ніжок.
Зробімо п’ятницю 13 грудня щасливим днем! Станьмо частиною дива, яке обов’язково здійсниться!
Квитки: 40 гривень та 50 гривень у день продажу. 095 159 18 83 – Марія
095 552 01 13 – Вікторія,   050 956 40 81 - Тетяна

admin


За матеріалами організаторів

ТЕГИ : благодійність

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат