В області створили Координаційний комітет Народної ради

Прес-служба НРЗ 04.12.2013 15:44 ПОДІЇ

4 грудня у зв'язку з останніми політичними подіями в країні в м. Ужгороді відбулось позачергове засідання президії Народної ради Закарпаття (громадсько-політичної коаліції), участь в якому взяли представники ряду національно-демократичних партій, громадських організацій і студентських колективів вищих навчальних закладів Закарпатської області.

Під час засідання було вирішено:

1) Засудити будь-які антиконституційні дії (зокрема і застосування сили) представниками державної влади, що призвели і можуть призвести до порушення конституційних прав громадян на свободу слова, політичної і громадської діяльності, проведення мирних акцій і протестів при вирішенні політичних питань в Україні.

2) Підтримати вимоги громадськості України про негайну відставку персонального складу Кабінету міністрів України на чолі і щодо проведення дострокових виборів президента України та Верховної Ради України.

3) Створити Координаційний комітет Народної ради Закарпаття для вирішення і координації широкою громадськістю нагальних питань громадського і політичного життя в Закарпатській області як на сьогодні, так і на перспективу.

4) У рамках діяльності Координаційного комітету Народної ради Закарпаття сформувати відповідні підкомітети, призначити їх керівний склад:
2.1. підкомітет роботи з органами державної влади і місцевого самоврядування (голова – Петро Станко);
2.2. підкомітет взаємодії з політичними партіями і громадськими організаціями (голова – Роман Молдавчук, заступник голови – Арпад-Роберт Драшковці);
2.3. підкомітет взаємодії та організаційної роботи з сільськими, селищними, міськими, міськрайонними і районними осередками (відділеннями) НРЗ (голова – Андрій Кич, заступник голови – Віталій Лакатош);
2.4. підкомітет фінансово-майнового громадського контролю у бюджетній галузі (голова – Ярослав Козич, заступник голови – Олександр Марусенко);
2.5. підкомітет з питань освіти, науки і духовності (голова – о. Віктор Бедь, заступники о. Діодор Муратов і Сергій Урста);
2.6. підкомітет у справах молоді (голова – Юрій Ропонич, заступники голови – Ірина Ковальчук, Богдан Вайнагій, Роксолана Голубка);
2.7. підкомітет з питань транспорту і благоустрою (голова – Олександр Броді);
2.8. підкомітет з питань громадської безпеки, спорту та фізичної культури (голова Євген Молнар);
2.9. підкомітет захисту прав людини (голова – Олександр Пересоляк, заступник голови – Михайло Човганин);
2.10. підкомітет з соціально-гуманітарної роботи (голова – Антоніна Вчорашня, заступник голови – Олена Ярема);
2.11. підкомітет з міжнародних відносин (голова – Моріка Дикун-Вереші);
2.12. підкомітет з міжнаціональних відносин (голова – Олена Шимко);
2.13. підкомітет з агітації і пропаганди (голова – вакансія);
2.14. підкомітет з питань виборів і референдумів (голова – вакансія);
2.15. підкомітет матеріально-технічного забезпечення (співголови – о. Федір Шутко та Владислав Семьон);
2.16. підкомітет з організаційної роботи (голова Валерія Сіка, заступники голови – Наталія Бедей, Кирило Логінов);
2.17. прес-служба (співголови – Ігор Ковальчук і Михайло Удут, заступники голови – Анатолій Костюх, Ілля Михайлов, Євген Щербан).

1) Затвердити розширений персональний склад проводу Народної ради Закарпаття, до якого обрати: о. Віктора Бедь, Арпада-Роберта Драшковці, Романа Молдавчука, Євгена Молнара, Олександра Пересоляка, Валерію Сіку, Петра Станка.

2) Відповідальним секретарем Координаційного комітету Народної ради Закарпаття призначити Валерію Сіку.

3) Проводу та профільним підкомітетам Народної ради Закарпаття налагодити взаємодію з усіма політичними і громадськими організаціями, студентськими колективами, органами місцевого самоврядування і широкою громадськістю зі взаємодії та взаємоузгодження дій щодо участі коаліції в акціях громадської непокори і мирного вирішення політичної кризи в Україні.

Прес-служба НРЗ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат