Після Майдану десятки людей зникли безвісти, переважно – неповнолітні (ДОПОВНЕНО)

admin 04.12.2013 11:10 СОЦІО

Громадські активісти повідомили, що 14 людей після акцій на Майдані вважаються зниклими безвісти. Про це повідомила голова центру громадських свобод Олександра Матвійчук, передає “Радіо Свобода”.


“Із них більшість є молодими людьми 16-17 років. Їх   розшукують батьки, родичі, друзі. Ситуація загострюється через те, що більшість зникла у ніч жорстокого розгону мирної демонстрації на Майдані і на фотографіях зафіксовано. Тобто, швидше за все, після таких побоїв вони мали потрапити у лікарню”, – зауважує вона.

Як повідомила Матвійчук, громадські активісти, хоч і обдзвонили лікарні, проте місце перебування зниклих людей донині так і не з’ясували.

Список зниклих осіб постійно публікують у Facebook-спільноті Євромайдан SOS. Повідомити про зниклих/затриманих/побитих учасників Євромайданів по всій країні можна за формою реєстрації зниклих/постраждалих: чи за телефонами гарячої лінії: 0685481241; 0666849830; 0633379573.

Радіо Свобода

+++++++++++++++++++++++++++++++
Після розгону Євромайдану зникло близько 35 людей


У Києві після розгону Евромайдану і штурму Адміністрації президента зникли більше 30 чоловік. Станом на ранок 4 грудня список зниклих безвісти складається мінімум з 33 осіб
У Києві після розгону Евромайдану і штурму Адміністрації президента зникли більше 30 чоловік. Станом на ранок 4 грудня список зниклих безвісти складається мінімум з 33 осіб, повідомляють "Факти ictv "

Серед зниклих - дівчата і активісти до 18 -ти років.

Зараз їх посилено розшукують родичі та близькі. Повний список зниклих, про яких досі нічого невідомо, можна знайти на спеціальній сторінці, створеній активістами.

Раніше в список зниклих без вісті після розгону Евромайдана увійшли шестеро активістів.

Народний депутат Леся Оробець у своєму Фейсбуці написала про 34 зниклі особи..

"Друзі! # ЄвромайданSOS продовжує отримувати інформацію про зниклих без вести, в основному під час зачистки Майдану 30 листопада. Станом на зараз розшукуються 34 людини, але списки постійно оновлюються", - пише депутат.

Вона направила депутатське звернення до ГУМВС в м. Києві з проханням надати інформацію щодо місця знаходження цих людей. Крім того, написала до Омбудсмена, в департамент охорони здоров'я м. Києва та до Лук'янівського СІЗО.

Нагадаємо, 21 листопада Кабмін офіційно припинив процес євроінтеграції України. 24 листопада у Києві масовий протест проти зриву асоціацію з ЄС зібрав понад 100 тис. осіб.

Вранці 30 листопада " Беркут " розігнав Евромайдан в Києві.

1 грудня в знак протесту проти дій силовиків і політики влади на вулиці Києва вийшли понад 500 тис. протестувальників.

На Банковій біля Адміністрації президента силовики жорстко розігнали учасників акції протесту.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат