В Ужгороді водії на номерах ЄС проїхали до словацького кордону на підтримку Євромайдану (ФОТО)

admin 04.12.2013 10:59 ПОЛІТИКА

 

В Ужгороді власники автомобілів з євросоюзівською реєстрацією вирішили підтримати учасників євромайданів Києва та всіх міст України автопробігом, який фінішував на кордоні зі Словаччиною.


Таку акцію підтримки організувала нещодавно створена громадська організація «Західноукраїнська Асоціація власників транзитних авто» (ЗАВТРА). Відтак більше 30-ти власників транзитних авто, прикрашених українською символікою, зібралися біля центрального стадіону Ужгорода «Авангарду» і відправилися у супроводі працівників ДАІ у автопробіг містом, який символічно фінішував біля кордону з ЄС.

— Насправді в Ужгороді — добрий десяток тисяч таких автовласників, як ми, — розповідає організатор акції та керівник ГО «ЗАВТРА» Павло Білецький. — Майже всі вони солідарні з учасниками нинішньої акції, ідея якої виникла, і через те, що Ужгород — найближчий обласний центр України до ЄС. Тут живе багато людей, які вже відчули життя в Євросоюзі. Так само тут, мабуть, найбільше в Україні людей, які є власниками  авто на іноземних номерах. Вони добре знають різнцю і в ціні,  і в якості цих автомобілів. Мета нашої акції — в основному, показати солідарність із тими людьми, котрі стоять, мерзнуть і страждають на майдані, відстоюючи не липовий провладний, а справжній європейський вектор і виборюючи наше майбутнє. Таким маленьким внеском хочемо передати їм трохи свого тепла. Ну і, звичайно, таким автопробігом ми висловлюємо віру у те, що на Україні вже найближчим часом теж будуть доступні і якісні авто.
Завершивши акцію на кордоні з ЄС, перед самим контрольно-пропускним пунктом, «іноземні» автовласники прийняли і підписали резолюцію і відповідне звернення до Презиента та Уряду України.

— Наші вимоги — майже ідентичні з вимогами Майдану, — резюмує організатор акції. Це — відставка Уряду. Крім того, ми засуджуємо  дії спецпідрозділу «Беркут» 30 листопада на Майдані та просимо знайти злочинців, котрі побили людей.  Ми теж українці, ми теж вболіваємо за європейське майбутнє держави, тим більше, що бачимо його тут зблизька…

Іван Роман,
фото: Габріелла Руденко

admin

ТЕГИ : Євромайдан

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат