Журналістів навчать сприймати ромів без стереотипів

admin 02.12.2013 16:23 СОЦІО

До 4 грудня триває прийом заявок на семінар для журналістів «Роми, інші національні меншини у ЗМІ»

Міжнародна благодійна організація «Ромський жіночий фонд "Чіріклі"» запрошує журналістів і блогерів до участі в семінарі «Роми, інші національні меншини у ЗМІ».


Захід пройде в Ужгороді 6-7 грудня.


До участі в семінарі запрошені і студенти журналістських факультетів ВНЗ.



Організатори забезпечують харчування в Ужгороді під час семінару, роздаткові матеріали. Транспортні витрати і витрати на проживання в Ужгороді не відшкодовуються.



У заході візьмуть участь представники ромської, інших національних громад. Також виступатимуть представники ромських організацій і місцевих органів влади. Буде можливість зробити інтерв'ю.



Семінар триватиме два дні. Методологія базується на anti-baised підході, який полягає в «позбавленні звички сприймати світ через призму стереотипів». Запланована поїздка до ромського поселення або в гості до ромської родини, щоб показати повсякденне життя ромів і їх потреби.

Освітні заходи вже відбулись в Одесі та Донецьку, Запоріжжі.



Заявки (з посиланнями на власні матеріали) слід надсилати до 4 грудня Ользі Веснянці: gkpora@gmail.com.


Відбір учасників відбуватиметься на конкурсних засадах.


Місце проведення, розклад, інші деталі буде розіслано відібраним учасникам після дедлайну.

Семінари проходять за підтримки Democracy Grants Program Посольства США в Україні.


Довідка:


Низка міжнародних правозахисних організацій та НУО стверджують, що роми в Україні стикаються з прямою та непрямою дискримінацією в усіх сферах життя. Поширена мова ворожнечі щодо ромів серед посадових осіб та у ЗМІ. Уряд України затверджує Національну Стратегію щодо ромів до 2020 року. Розробка комплексного Плану заходів для реалізації   Національної Стратегії і його реалізація є важливим кроком. Це має супроводжуватися інформаційною роботою з підвищення обізнаності журналістів про висвітлення ромских питань з урахуванням особливостей та специфіки ромської культури та традиції.


Фонд «Чіріклі», що у перекладі з ромської мови означає «пташка», засновано у 1997 році. Початком роботи фонду була діяльність його засновниць у Жіночій раді при Ромській асоціації в місті Ізмаїлі, яка опікувалася питаннями соціального захисту етнічних ромів у регіоні.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат