Начальник ГУ Міндоходів хоче покращити умови для місцевих бізнесменів

Людмила Федоришина 22.11.2013 17:34 ПОДІЇ

Керівництво ГУ Міндоходів у Закарпатській області зібралося днями за «круглим столом» із близько 30 представниками найбільших підприємств у області.

Начальник ГУ Міндоходів у Закарпатській області Василь Іванчо з цього приводу зазначив: «Сьогодні органи доходів та зборів мають певні зміни у структурі, стратегії, комплекс конкретних кроків задля вдосконалення структури в цілому. Відтак діалог із платниками податків є необхідним для нашої спільної діяльності та мети».

Влаштовуючи такі зустрічі, ініціатори очікують на пропозиції від підприємців щодо вдосконалення роботи. «Наша мета — покращити умови для підприємців, аби хоч трохи перекрити той негатив, який наразі існує у світовій економіці», — зазначив Василь Іванчо.

Серед конкретних кроків, які вже сьогодні впроваджуються Міністерством, зокрема і на обласному рівні, Василь Іванчо відзначив електронізацію всього процесу, в подальшому його автоматизацію та введення, до прикладу, електронних перевірок: «Все це робиться для того, щоб зменшити час спілкування платника податків із державою».

Присутній на зустрічі начальник Чопської митниці Сергій Харченко, зазначив, що робота митниці теж рухається у відповідному напрямку. Нині 91 % декларацій підприємців подаються в електронному вигляді. Наступний крок — повна автоматизація роботи митниці. Керівник Чопської митниці прогнозує, що серйозний початок роботи в цьому напрямку слід очікувати вже у 2015 році.

Стосовно злиття двох потужних структур у одну та її роботи на обласному рівні Василь Іванчо прокоментував лаконічно: «Ми маємо порозуміння у роботі, а це головне». За його словами, до значних кількісних змін таке об’єднання не призвело: люди в переважній більшості залишилися на посадах. Скорочення працівників не перевищило 10 %.

Людмила Федоришина

ТЕГИ : Василь ІванчоСергій Харченко

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат