Пенсіонери, що працюють, зобов’язані сплатити ЄСВ

admin 21.11.2013 10:42 СОЦІО

ДПІ у м.Ужгороді звертає увагу громадян, що є пенсіонерами за віком та одночасно є найманими працівниками на підприємстві не звільняються від сплати єдиного соціального внеску.

Сплата єдиного внеску на обов’язкове державне соціальне страхування   регулюється Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».
          
Працівники, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях, в інших юридичних особах, утворених відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання є платниками Єдиного соціального внеску.
          
Платники ЄСВ зобов’язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати і сплачувати Єдиний соціальний внесок (п.1 частина 2 ст. 6 Закону України   «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»).
     
Звільнення від сплати ЄCВ для працюючих на підприємстві пенсіонерів законодавством не передбачено.
Про те, звертаємо Вашу увагу, що фізичні особи-суб’єкти господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

admin


За матеріалами ДПІ в м. Ужгороді

ТЕГИ : податки

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат