Результати моніторингу візової політики презентували в Ужгороді

admin 20.11.2013 16:44 ПОДІЇ


У середу, 20 листопада, в обласній адміністрації відбулася презентація аналітичного звіту «Оцінка динаміки візової політики і практики Угорщини та Словаччини в консульських установах на території Закарпаття». Презентувала звіт президент Центру стратегічного партнерства Світлана Мітряєва. У презентації взяли участь Генконсул Словаччини в Ужгороді Янка Бур’янова, консул Генконсульства Угорщини в Ужгороді Ендре Саліпскі, експерти,   науковці, представники засобів масової інформації.


VII етап моніторингу щодо візової політики консульських установ було проведено у жовтні-листопаді цього року. У дослідженні взяли участь, зокрема, Генеральні консульства Словаччини та Угорщини в Ужгороді. Мета дослідження – аналіз виконання консульськими установами Візового кодексу ЄС, Угоди про спрощення візового режиму між Україною та ЄС, визначення тенденцій у візовій практиці цих консульств.

В Україні візова тематика – особливо актуальна, зокрема, питання що стосуються видачі шенгенських віз. Євроінтеграційні ж процеси, за умови виконання певних умов, могли б стати каталізатором у спрощенні процедури перетину кордону з країнами Євросоюзу громадянами України.

- 41 країна світу має безвізовий режим із країнами Євросоюзу. Зокрема правом безвізового в’їзду до єврозони користуються і громадяни 5-ти балканських країн. Та передумовою цього стало виконання країнами умов, подібних до тих, що має реалізувати Україна, - зазначила Світлана Мітряєва.

Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат