ДПІ у м. Ужгород: податок за електронні гроші — 15%

admin 18.11.2013 10:19 СОЦІО

Платник єдиного податку, який використовує у свої діяльності електронні гроші, зобов'язаний сплачувати податок за ставкою 15%.

ДПІ у м.Ужгороді звертає увагу суб’єктів господарювання, що   згідно з п.291.6 ст.291 Податкового кодексу України платники єдиного податку повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій).
       
Відповідно до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні,   електронні гроші - це грошове зобов'язання. Тому операції з електронними грошима не можна віднести до готівкової або безготівкової формі розрахунків.

Згідно чинного законодавства, фізичні особи – підприємці - платники єдиного податку не можуть здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) через електронні платіжні системи, тобто розрахунки електронними грошима. У зв'язку з цим використання підприємцем електронних грошей можливе тільки на загальній системі оподаткування.

Якщо фізична особа - підприємець буде використовувати у своїй діяльності електронні гроші, то він буде зобов'язаний платити податок за ставкою 15% ( пп.3 п.293.4   ст.293 Податкового Кодексу України).

admin


За матеріалами ДПІ в м. Ужгороді

ТЕГИ : Податкова

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат