Олександр Ледида вручив закарпатським олімпійцям ключі від нових квартир

Прес-центр ОДА 04.01.2013 18:44 СПОРТ

 

Учасники XXI зимових Олімпійських Ігор Аннамарі Чундак та Йосип Пеняк отримали помешкання у новому житловому масиві в Ужгороді. А в закарпатського центру олімпійської підготовки від сьогодні з’явився сучасний мікроавтобус для виїздів на тренування та змагання.

Сімнадцятимісний «Форд-Транзит» вартістю майже 350 тис. грн. відтепер возитиме вихованців закарпатського центру олімпійської підготовки. У центрі займається майже три десятки перспективних спортсменів – лижники та сноубордисти. До цього часу виїздити за кордон на змагання власним транспортом можливості не було, розповів директор центру Золтан Минай:

– Більше 10 років тому для нас придбали автобус вітчизняного виробництва, але він, на жаль, зовсім непристосований до тривалих поїздок. А це все ж новенький «Форд», безумовно, дуже сучасний.

У штат, за необхідності, візьмуть ще одного водія. Отож тепер комфортні мандрівки до Франції чи Італії – цілком реальні.

На придбання двох однокімнатних квартир в обласному центрі виділили майже 600 тис. грн. з обласного бюджету. Житло нове – у комфортабельному районі по вул. Осипенка. Багаторазова чемпіонка України Аннамарі Чундак розповіла: це найбільш коштовний дарунок за всю її п’ятнадцятирічну спортивну кар’єру. Її колега – Йосип Пеняк поділився планами щодо помешкання:

– До кінця зими ми будемо на змаганнях, тож ремонт планую розпочати вже навесні. Якщо все піде добре, справлятиму новосілля в цій квартирі вже цього літа.
  Керівник краю Олександр Ледида переконаний: такі подарунки – чудове заохочення юних талантів:

– Ми розуміємо, що таку талановиту молодь треба підтримувати. Саме тому депутати обласної ради і проголосували за виділення коштів. Більше того, якщо закарпатські спортсмени будуть брати участь в олімпійських іграх та показувати достойні результати, всі вони можуть розраховувати на цілковиту підтримку обласної влади стосовно вирішення житлових проблем.

Прес-центр ОДА

ТЕГИ : олександр ледидайосип пенякАннамарі Чундак

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат