Рекламувати можна тільки послуги, які надаєте —нагадує АКУ  

admin 14.11.2013 14:43 СОЦІО

Закарпатське обласне відділення Антимонопольного комітету України, у ході здійснення державного контролю за додержанням законодавства про захист економічної конкуренції на ринку рекламних послуг, зокрема, рекламування послуг з оцінки вартості нерухомого майна виявило недобросовісну рекламу.

Так, Відділення встановило, що приватне підприємство «Приватна ріелторська компанія «Делі» (далі – Підприємство) в рекламно-інформаційній газеті «Афіша Закарпаття» на протязі тривалого часу, а саме з січня 2013 року здійснювало публікацію рекламного оголошення наступного змісту: «Приватна ріелторська компанія «Делі». Надаємо наступні послуги:…, експерта оцінка житлової та комерційної нерухомості, послуги надаються за умови підписання з агентством Договору   - що є гарантією якості, надійності та безпеки».
Однак, як показало розслідування, послуги з оцінки нерухомого майна Підприємством не надаються, а саме рекламування такої послуги було пов’язане зі співпрацею на договірних засадах з підприємцем, який надає зазначену послугу.
Отже, публікація рекламного оголошення про те, що ПП «Делі»   надає послуги «експерта оцінка житлової та комерційної нерухомості» є неправдивою, а її зміст приписує підприємству право на здійснення оціночної діяльності, яким останнє не володіє.
Оскільки поширення Підприємством неправдивої інформації створювало у споживачів невірне уявлення про послуги, що надаються підприємством, відділення надало обов’язкові до виконання рекомендації про припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
Рекомендації Відділення виконані.

Прес-служба Закарпатського обласного територіального відділення   Антимонопольного комітету України

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат