Закарпатські угорці хочуть мати угорськомовний освітній орган

admin 13.11.2013 12:01 СОЦІО

Товариство угорської культури Закарпаття (ТУКЗ-КМКС) вітає і підтримує західний вектор цивілізаційного вибору України. Це є в інтересах угорської громади Закарпаття, бо тільки завдяки цьому стане можливим подолання пострадянських рецидивів нашої держави.

Однак відданість України західним цінностям не може бути щирою за умов подальшого існування в державі теперішньої національної політики, спрямованої проти національних меншин,   в тому числі угорців.

Для збереження та відновлення угорської громади України необхідно вжити низку важливих заходів, в тому числі створення Притисянського району та угорськомовного освітнього округу, гарантоване забезпечення представництва угорської національної меншини у ВРУ, дотримання принципу пропорційності щодо представників національних меншин при призначенні на посади державних службовців, реалізація положень Закону України Про засади державної мовної політики в повному обсязі, розширення прав національних меншин України.

Вважаємо, що процес укладання і ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС повинен бути використаним демократичними політичними силами і в Закарпатті, і в Угорщині в тому числі для сприяння вжиттю вищезгаданих заходів, які гарантуватимуть збереження угорської спільноти Закарпаття.

Солотвино, 9 листопада 2013 р.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат