Ректор Ващук спростував заяви   про проблеми зі стипендіями в УжНУ

01.02.2013 13:50 ПОДІЇ

Ректор університету, професор Федір Ващук 30 січня зустрівся з представниками студентства, розмова в переповненій аудиторії хімфаку тривала понад півтори години, під час неї ректор спростував неправдиві публікації в окремих Інтернет-ЗМІ щодо призначення стипендій.  


Зокрема, ректор спростував провокативні заяви анонімних авторів Інтернет-середовища про те, що не всі студенти, які мають за сесію середній бал 4,0 і вище, отримають відповідну стипендію. «Саме сьогодні міністерством затверджено офіційний кошторис та бюджет університету на 2013 рік (у тому числі щодо стипендій) і ми можемо керуватися офіційними даними, а не спекулятивними заявами, які озвучили окремі ЗМІ. Виділених міністерством бюджетних коштів вистачить усім студентам державного замовлення, які склали сесію на середній бал 4 і вище. Більше того, з вересня (це передбачено кошторисом) коштів вистачить не тільки їм, а й тим, хто має нижчий за середній бал, але демонструє значні успіхи в науковій роботі, громадському житті, спорті. Для цього і потрібні ті критерії, які, можливо, викликали «ажіотаж». Студенти повинні розуміти процедуру призначення стипендій, яка передбачена відповідною постановою Кабміну і наказом міністерства», — сказав Федір Ващук.
Крім того, ректор наголосив: «Ніхто не має права використати жодної копійки, виділеної на стипендії, на якісь інші цілі. Це був би кримінал і навіть казначейство не пропустило би подібного».  

Студенти запитували, хто і чому оприлюднює неправдиві заяви. «Є особи, які дуже не хотіли, щоб я був ректором. Вони, очевидно, очікують «неуспіху» університету під моїм керівництвом і влаштовують провокації за кожної нагоди. Проте це не впливає на роботу університету і на якість отримуваних вами знань. Як і на питання стипендій, погашення кількамільйонного боргу за комунальні послуги і таке інше», — відповів Ф. Ващук.

ТЕГИ : УжНУФедір Ващук

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат