Соціальна незахищеність школярів і ... ЗНО

08.11.2013 14:34 РАТУША

Після того, як на сторінках газети ми писали про рейтинг ужгородських шкіл за показниками ЗНО, на редакційну пошту почали приходити листи від читачів із бажанням висловити власне ставлення до теми. Цитуємо один із них.

«Вважаю формулу для розрахунку недосконалою. Весь результат множився на відсоток випускників школи, які брали участь у ЗНО. Це маячня, — переконаний один із наших читачів. — У школі є випускники, які не взяли участь у ЗНО з причин поганого здоров’я, через нестачу коштів на навчання (навіть на стаціонарі) або ж виїзд на навчання за кордон тощо.

Автор формули хибно вважає, що якщо учень не йде на ЗНО, то він апріорі його складати не може. Потрібно розуміти: є школи, в яких половина, а то й більше учнів зі соціально незахищених родин. Таке враження, що формулу писали під елітні школи, де батьки учнів мають хороший рівень достатку. Писали люди, які самі у школі не працювали, тож проблем її не знають.

Рейтинг школи потрібно вираховувати, виходячи з багатьох факторів, а так це — рейтинг нашій недолугій, корумпованій системі, коли здібний, але з бідної сім’ї учень не йде на ЗНО, бо їде на заробітки, щоб прогодувати себе і батьків. Або ж коли не бачать перспективи працевлаштування для випускника, який не дасть хабара чи не має зв’язків...»

ТЕГИ : огляд листів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат