Закарпатка може сісти на 3 роки через зловживання грошима онука-сироти

admin 06.11.2013 09:57 СОЦІО

Жінка, отримуючи державну допомогу на онука-сироту, гроші витрачала на власні потреби.


Прокуратурою Свалявського району розпочато досудове розслідування за фактом зловживання опікунськими правами (ст. 167 КК України).   У вчиненні цього правопорушення підозрюється жінка, котра отримуючи допомогу на виховання онука-сироти, гроші витрачала на власні потреби.

За інформацією прокурора Свалявського району Ігора Жураківського, прокурорською перевіркою встановлено, що 15-річний хлопець-сирота, понад сім років перебував під опікою громадянки Г., котра є його бабкою. Проте, жінка, зловживаючи опікунськими правами, не створила належні умови для його проживання, виховання та розвитку, а використовувала державну соціальну допомогу на онука, у сумі майже 122 тис.грн. на власні потреби. Прокурор Жураківський додав, що будинок, де вони з бабкою проживали, знаходиться в аварійному та антисанітарному стані, речі повсякденного вжитку та продукти харчування відсутні. Через такий неналежний догляд, неповнолітній вступив у конфлікт із Законом - вчинив декілька злочинів. «Відтак, прокуратурою відомості про дане кримінальне правопорушення внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування» – повідомив Ігор Васильович.
При цьому, дана сім’я в полі зору працівників районного управління соціального захисту та служби у справах дітей не перебувала. Питання щодо скасування опіки та вилучення дитини з небезпечного становища, припинення виплати державної допомога не ініціювалося, перевірки не проводилися. Враховуючи викладене, прокурором Свалявського району голові райдержадміністрації з даного приводу внесено подання, яке знаходиться на розгляді.

Довідка:
стаття 167 КК України - зловживання опікунськими правами.
Використання опіки   чи піклування з корисливою метою на шкоду підопічному (зайняття житлової площі, використання майна тощо) - карається   штрафом   від   ста   до   трьохсот   неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк   до   трьох років,   або   позбавленням   волі на той самий строк.

admin


За матеріалами прес-служби прокуратури Закарпатської області

ТЕГИ : Прокуратура

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат