На прокурорів за погану поведінку можуть заявити по телефону

admin 31.01.2013 09:46 СОЦІО

З 1 грудня 2012 року набрав чинності Кодекс професійної етики та поведінки працівників прокуратури, прийнятий Всеукраїнською конференцією працівників прокуратури України, який ставить додаткові вимоги до поведінки прокурорів та слідчих як на роботі, так і поза службою.

Зокрема, працівників прокуратури зобов’язано уникати особистих зв’язків, фінансових і ділових взаємовідносин, що можуть скомпрометувати звання працівника прокуратури, не допускати дій і поведінки, які можуть зашкодити його репутації та авторитету  прокуратури, заборонено використовувати службове посвідчення в особистих цілях.
З метою профілактики та попередження ганебних вчинків серед працюючих працівників прокуратури Генеральною прокуратурою України у прокуратурах обласного рівня створено підрозділи внутрішньої безпеки. Окрім цього, підрозділи займаються проведенням спеціальних перевірок щодо претендентів на прокурорсько-слідчі посади, передбачених ст. 11 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», захистом особового складу від неправомірного втручання в діяльність органів прокуратури.
Крім того, в прокуратурі Закарпатської області функціонує «телефон довіри» 61-32-77, призначений для прийняття повідомлень про факти негідної поведінки працівників прокуратури, зловживання ними службовим становищем з корисливою метою, вчинення корупційних дій. «За кожним таким повідомленням проводиться ретельна перевірка, і у випадку підтвердження вищевказаних фактів вживаються заходи реагування», - зазначає прокурор області.

admin


За матеріалами прес-служби прокуратури Закарпатської області

ТЕГИ : телефон довіриПрокуратураЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат