Нацбанк з Міндоходів скасував довідку про закордонні валюту і майно

admin 04.11.2013 09:43 СОЦІО

Нацбанк спільним листом із Міндоходів скасував форму довідки про відсутність за межами України валютних цінностей та майна, затверджену спільним листом НБУ, ДПАУ та ДМСУ «Щодо подання Декларації про валютні цінності та майно» від 09.01.1998 р. № 13-226/53-188, № 206/10/22-0117, № 11/3-247.

Аргументував Нацбанк і Міндоходів таке скасування змінами в законодавстві України.
ДПІ у м.Ужгороді нагадує, що   довідку про відсутність за межами України валютних цінностей та майна   подавали суб’єкти господарювання, які планують здійснення зовнішньоекономічної діяльності. Вона заповнювалась у двох примірниках, при цьому другий примірник залишався в органі Міндоходів для обліку та контролю. Після відповідної реєстрації довідка є підставою для прийняття до митного оформлення експортно-імпортних вантажів, проведення банківських операцій з валютними цінностями або здійснення інших видів зовнішньоекономічної діяльності.
Разом із тим зазначимо: для тих суб’єктів ЗЕД, які вже зареєстрували довідку за встановленою формою, — термін її дії становить один квартал. А тому в IV кварталі 2013 року така довідка ще має діяти. 

admin


За матеріалами ДПІ в м. Ужгороді

ТЕГИ : НацбанкМіндоходівподатки

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат