Траса “Київ-Чоп” стане приватною?

admin 31.10.2013 13:18 СОЦІО

Приватні компанії обслуговуватимуть найбільше українську трасу Київ-Чоп. Хоча поки що частині, що пролягає через Львівську область.


За планами, це має трапитися вже з 1 січня наступного року. Поки відомо, що вибір зараз йде між трьома фірмами з Іспанії, Туреччини та Австрії – вони стали фіналістами тендеру.

Відрізок траси від Бродів до Стрия капітально ремонтували у 2005-2007 р. р. Тоді в асфальт „вкатали” 137,3 млн. євро, з яких 100 млн євро – кредит Європейського банку.

Чиновники не приховують, що дві третини усіх ремонтів «Укравтодору» невдовзі доводиться переробляти, тому вирішили – приватна структура подбає про дорогу краще.

«З’являєтся ямка, тріщина чи руйнування. Він отримує штрафні санкції та менше коштів, тоді зацікавлений один раз зробити якісно», – зазначив голова Укравтодору Євген Прусенко.

Таким чином хочуть на 20% здешевити поточні ремонти доріг. Окрім, власне, асфальту приватник дбатиме і про утримання дороги.

Заступник начальника обласної Служби автомобільних доріг Віктор Шикула розповів, що обслуговування включає в себе повний комплекс робіт, починаючи із очистки снігу, покосу трав, заміни знаків.

Також «Укравтодор» заспокоює водіїв – платною дорога не стане.

Нагадаємо, дорога здається в оренду на 7 років.

Преса України

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат