У Закарпатті виникли 4 пожежі через суху траву

admin 31.10.2013 10:08 СОЦІО

Попри постійні нагадування рятувальників та екологів про небезпеку спалювання сухого листя та інших рослинних залишків, краяни продовжують масово це робити.

Піклуючись про впорядкування власних обійсть та наведення порядку у дворогосподарствах за допомогою відкритого вогню,   люди геть-чисто забувають про згубні наслідки для довкілля, а можливо, й для здоров'я самих «паліїв».

Так, протягом 29 жовтня підрозділи Державного пожежно-рятувального загону міста Ужгорода чотири рази виїжджали на ліквідацію пожеж, спричинених загоранням сміття та сухої трави. І хоча прямих збитків дані пожежі не нанесли, громадянам все ж варто замислитись над проблемою весняно-осіннього горіння сухостою. Адже у більшості випадків причиною загорань стає людський фактор: необережність у поводженні з вогнем та занос сторонніх джерел запалювання. За правило, люди не замислюються наскільки страшними можуть бути наслідки їхньої безпечності. Варто пригадати, що в цьому році через необережне поводження з вогнем при спалюванні трави та сміття вже травмувалися люди, горіли автомобілі та надвірні споруди.

До прикладу, останній випадок, що трапився 25 жовтня в селі Мідяниця Іршавського району. Через власну недбалість   під час такого «вогняного» прибирання 65-річна господиня отримала опіки обличчя, передпліччя та лівої кисті ІІ-ІІІ ст., та була госпіталізована у лікарню.

Оперативно-рятувальна служба Закарпатської області в черговий раз закликає громадян припинити спалювати сухе листя, траву та різного роду сміття! Адже швидкий на перший погляд спосіб прибирання може обернутися справжньою трагедією як для Вас, так і для оточуючих!

admin


За матеріалами У ДСНС України у Закарпатській області

ТЕГИ : пожежаДСНС

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат