Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews 28.10.2013 07:00 ПОДІЇ

Сьогодні понеділок, 28 жовтня. Перетворюйте звичайні ранки у незабутні миті прокидання з ароматом улюбленої кави. Нехай оточення радує приємними речами, справи розпочинаються з легкої руки, а настрій не залежить від кількості сонячних променів за вікном. Вибирайте чашечку кави до смаку, й вдалого вам понеділка!

Цитата дня:   Перша людина, про яку ти думаєш зранку і остання людина, про яку ти думаєш вночі - це або причина твого щастя, або причина твого болю..     (Е. М. Ремарк)


Погода:   28 жовтня в Ужгороді температура повітря
вдень 19-20° тепла. Похмура погода у другій половині дня відступить, але вже ввечері небо знову затягнеться хмарами. Без опадів.
Народний прогноз погоди
: Цього дня вшановується пам'ять преподобного Євфимія Нового, Солунського. Наші пращури помітили, з якого числа у жовтні піде сніг, з того числа весна відкриється у квітні. І ще приказували: "Єфимій холодом коріння трав й дерев із землею смикає, всяку комаху в тьмяній траві укриває, сон навіває". «Як зачнеться на Єфимку моква, то аж до морозів».



Іменини: За православним календарем 28 жовтня ІМЕНИНИ відзначають Панас, Вевей, Денис (Дионисий), Евфимий, Іван (Іоанн), Лук'ян (Лукиан), Савин, Сарвил, Семен (Симеон).


Що сьогодні читати: Свіжий номер газети «РІО» доступний за цим лінком, а друкований варіант купуйте у кіосках міста.

Сьогодні також
• Україна: День визволення України від фашистських загарбників



Цей день в історії

1920 — країни Антанти підписали з Румунією «Бессарабський протокол», який віддавав Бессарабію Румунії.
1938 — 17 тисяч польських євреїв заарештовано у Німеччині і відіслано до польського кордону. Польський уряд відмовляється їх прийняти. Вислані залишаються між двома країнами у таборі біженців.
1944 — день звільнення усіх територій сучасної України від нацистських загарбників.



Що сьогодні буде в Ужгороді та краї


Готель «Інтурист-Закарпаття»
Щодня — жива музика, виступ гурту «Вітамін». Поч. о 19.00.
Художній музей імені Бокшая
До 5 листопада — виставка з нагоди 100-річчя Василя Свиди (скульптура).  
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Фотовиставка “Свідки страждання” Анни Валчин (Польща).
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Експозиція “Закарпаття у первісні часи» (кам’яний вік).
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. з фондової колекції музею.
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина.
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон XVIII — початку XX ст.
Виставка «Печери Карпатського регіону» словацького фотохудожника Павла Кочіша.
Тематичні виставки до Дня міста:
«Олександр Грабар — любитель і знавець природи Закарпаття»;
Персональна виставка Костянтина Ковгана «Моє рідне місто та улюблені місця» (різьба по дереву). Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 18.00.  

Галерея «Ужгород»  
Виставка з нагоди Дня художника (графіка та прикладне мистецтво).
30 жовтня—9 листопада — виставка членів творчого об’єднання угорців ім. Імре Ревийса.
Галерея працює з 11.00 до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.

«Галерея Ілько»
Постійно діюча виставка заслуженого художника України Івана Ілька.

Кафе «Мир» (вул. Капітульна)
Фотопроект «Кімната» Нати Попової.

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постійно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена Закарпатської організації Спілки художників України.  

Центральна міська бібліотека для дітей «Казка» (пл. Б. Хмельницького, 3)
Постійно діюча виставка дитячих робіт творчої групи «Весела палітра».

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки (вул. Виннична, 20)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки

Овен. Вранці будь уважніше під час поїздки на роботу. Тобі варто сконцентруватися на головних цілях і не витрачатися на дрібниці. У другій половині дня твої партнери можуть відмовитися від виконання своїх обіцянок. Найкраще звернутися за порадою і підтримкою до впливової особи. Вільний час варто присвятити спілкуванню з родичами та сімейним справам.
Телець. У першій половині дня твій настрій змінюватиметься і може спровокувати дрібну сварку. Тобі варто поговорити з колегами, щоб знайти вихід зі складної ситуації. Твої опоненти можуть використовувати компрометуючу інформацію. У другій половині дня будь уважною при підписанні документів. Не варто розголошувати важливу фінансову інформацію.
Близнюки. Цей день буде складним і монотонним. Тобі доведеться виправити свої помилки і усунути недоліки. У другій половині дня твій керівник може провести перевірку. Намагайся уникнути конфліктної ситуації в колективі, інакше можеш втратити свою репутацію. Увечері тобі варто відволіктися і відвідати кіно або театр.
Рак. У першій половині дня твій керівник може запропонувати додаткові можливості. Не бійся змін і дій швидко і рішуче. У другій половині дня варто зайнятися відновленням стосунків зі старими діловими партнерами. Постарайся уникнути конфліктної ситуації в колективі. Твої опоненти спробують зіпсувати твою репутацію наклепом.
Лев Цей день результативний для переговорів і налагодження ділових зв'язків. Використовуй свої старі зв'язки, щоб отримати потрібне рішення. У другій половині дня твої колеги можуть відмовитися від виконання своїх зобов'язань. Тобі доведеться більше часу витратити на роботу з документами і вирішення бюрократичних питань. Увечері постарайся заспокоїтися і зняти стрес за допомогою улюбленої музики.
Діва. Сьогодні на тебе чекає публічне визнання в робочому колективі. Твої ідеї допоможе реалізувати новий партнер. У другій половині дня ти отримаєш важливу інформацію від конкурентів. Об'єднавши зусилля з колегами, ти покращиш свої результати. Увечері приділи час проблем сім'ї та спілкуванню з близькими.
Терези Сьогодні тобі доведеться примирити ворогів у своєму оточенні. Спирайся на інтуїцію, а не на особистий життєвий досвід. У другій половині дня твій обранець може спровокувати сварку. Не варто з'ясовувати стосунки і згадувати образи минулого. Увечері тобі варто зібрати подруг, щоб поговорити про наболілі проблеми.
Скорпіон У першій половині дня ти зможеш отримати потрібне рішення від впливової особи. Намагайся використати ситуацію, що склалася, собі на благо. У другій половині дня ти отримаєш вигідну пропозицію від партнерів. Об'єднавши зусилля з опонентами, ти зможеш поліпшити свої результати. Увечері тобі варто зібратися з подругами і влаштувати вечірку.
Стрілець. Цей день буде складним і принесе багато суєти. Твої партнери можуть підвести тебе в найвідповідальніший момент. Намагайся не приймати кардинальних рішень і не ризикувати. У другій половині дня ти зможеш вирішити свої проблеми завдяки підтримці близького друга. Увечері тобі варто утриматися від походу в місця масового скупчення людей.
Козеріг У першій половині дня ти зможеш вирішити відразу кілька важливих питань. Твої конкуренти запропонують вигідну співпрацю. Не бійся змін, приймай рішення, не роздумуючи. У другій половині дня ти зможеш отримати заступництво впливової особи. Увечері займися наведенням порядку вдома і вирішенням господарських питань.
Водолій. У першій половині дня можливі труднощі в спілкуванні з керівництвом. Не слід проявляти грубість і неповагу в діалозі. Ти можеш зіпсувати свою репутацію і втратити кошти. У другій половині дня тобі варто переключити увагу на роботу з документами. Намагайся не затримуватися допізна, бережи свої сили і здоров'я.
Риби Вранці на тебе чекає приємна зустріч зі старим другом. Не варто змішувати робочі та особисті стосунки, інакше може виникнути проблема. У другій половині дня тобі потрібно проявити уважність до проблем колег. Намагайся знайти більше союзників у своєму оточенні. Вільний час варто присвятити саморозвитку і духовним практикам.



А зараз — усміхніться :)
Билися трудовик з фізруком. Переміг трудовик, бо кунфу є кунфу, а молоток є молоток




Ніщо так не розганяє велосипед, як бродячі собаки.



Дружина
- Я не зрозуміла, чому шкарпетки по всій квартирі розкидані?!
Чоловік
- Це нова рекламна акція - «Збери десять пар і отримай гроші на туш!»

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат