Ніякого маніяка в Ужгороді немає

25.10.2013 16:08 ПОДІЇ

На початку тижня начальник Закарпатської міліції генерал Василь Варцаба спілкувався з головними редакторами обласних видань. Присутні на зустрічі були і заступники головного міліціонера та керівники районних міськрайвідділів внутрішніх справ.


На початку генерал Варцаба оприлюднив статистику, за якою в нас із початку року завдяки профілактичним заходам правоохоронців у області знизилася кількість убивств (на 4,6 %), розбійних нападів (на 70,6 %), грабежів (на 9,9 %), незаконних заволодінь автомобілями (на 3 %), хуліганств (на 14 %), злочинів, скоєних у громадських місцях (на 5,5 %), скоєних раніше судимими особами (на 25,1 %) і неповнолітніми (на 2,8 %).

І взагалі Закарпатська область за рівнем злочинності на 10 тисяч населення входить у трійку найменш криміналізованих регіонів України (показник 65,8 проти 111,7 по Україні). А закарпатська міліція за загальним показником роботи потрапила до першої п’ятірки в державі.

Непорозумінням є статистика уряду, за якою область на останньому місці через високу підліткову злочинність. Вся справа у високому відсотку підлітків від загальної кількості населення. За рахунок найвищої народжуваності (цигани постаралися) в Україні в нас підлітків у відсотках подеколи вдвічі більше, ніж у інших областях.

Серед останніх резонансних злочинів, розкритих міліцією, генерал Варцаба назвав убивство батьками з Чопа своєї 2-річної дитини (читайте на стор. 5). Розкрила міліція й розбійні напади в Чопі та Ужгороді. Загалом за 4052 кримінальними правопорушеннями особи встановлені, що на 8,9 % більше, ніж у минулому році.

Торкнувся очільник міліції й такої болісної для краю проблеми, як навмисні підпали автомобілів. Завдяки профілактичним діям міліції (скажімо, в Ужгороді на нічне патрулювання вулиць щодоби заступають більше сотні правоохоронців) за останні два місяці у краї не скоєно жодного підпалу машини. Наразі розкрито вже 7 підпалів, четверо паліїв заарештовано.

— У нас ця проблема набула своєї специфіки, — каже генерал Варцаба. — Якщо в інших регіонах стосунки та непорозуміння між собою громадяни з’ясовують, б’ючи один одному писки, то в нас палять машини… Посварилися у барі дві компанії — вночі запалив своєму кривдникові машину, чоловік посварився з дружиною — теж іде палити машину…

До слова, нерідко трапляються й факти самопідпалів: аби одержати страховку або привернути до себе увагу. Виявляє міліція й такі факти.

На завершення генерал Варцаба відповів на запитання журналістів і був здивований запитанню про начебто маніяка, про що повідомив один із сайтів. «Ніякого маніяка в Ужгороді немає. Це вигадки», — сказав генерал Варцаба.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат