Теплопостачання УжНУ модернізують: студмістечко обігріватимуть чотири нові котельні

Наталія Каралкіна 25.10.2013 14:17 ПОДІЇ

4 нові котельні в УжНУ дозволять значно знизити витрати газу й регулювати теплопостачання. А головне, завдяки зусиллям керівництва вишу університет вперше за останні роки не залишиться без тепла в холодну пору року.


Першу модульну котельню вже встановили неподалік головного корпусу УжНУ. Невдовзі така ж котельня буде забезпечувати теплом студентські гуртожитки на вулиці Університетській. Третя котельня буде обігрівати історичний факультет, а четверта — гуртожитки на вулиці Митній.

Наразі тепло можуть подавати й із допомогою старих котелень. За сприятливих умов нові запустять за тиждень після встановлення.

«Завдяки сучасним економічним газовим котлам ми можемо регулювати теплоподачу залежно від потреб», — каже Дмитро Сой­ма, проректор з адміністративно-господарської роботи УжНУ.  

Найпроблемнішим в УжНУ є головний корпус. Для зниження енергозатрат там уже замінили частину вікон, попереду заміна інших, — розповів Михайло Мучичка, головний інженер вишу.
Ще одна перевага модульних котелень у тому, що вони працюють у автоматичному режимі й майже не потребують обслуговування. До того ж це безпосереднє наближення котельні до об’єкта обігріву, що є набагато ефективнішим із погляду енергокористування, аніж транспортувати тепло за кілометри.

Наталія Каралкіна

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат