Письменниця з Закарпаття видала в Америці книгу про реальних людей та їх історії (ФОТО)

admin 24.10.2013 10:43 ДОЗВІЛЛЯ

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція італійської письменниці із закарпатським корінням Тайві Тум з нагоди виходу її 3-томної книги «Исповедь» в США.

Письменниця розповіла про долю книги, виданої за океаном, та подальші творчі плани. «Американський» тритомник російською мовою накладом 150 тисяч примірників продається у Німеччині, Китаї, Австралії. «Я не платила ні копійки за це видання, окрім вартості авторських екземплярів. Усе інше – редагування, сам друк – за кошт видавництва», - каже Тайві Тум.
«А 10 днів тому до мене зателефонували із видавництва з Канади. Вони також готові видавати мою книгу без моєї фінансової участі», - розповіла письменниця. Утім, Тайві Тум хотіла б видаватися на батьківщині. Проте місцеві видавництва можуть друкувати книги лише за кошт автора.

«Я найбільш скандальний письменник світу – так мені сказали у канадському видавництві. Отримую жахливі погрози і багато хто хочуть мене просто знищити. Від мого імені на форумах пишуть різну нецензурщину. Можливо, це через заздрість. Мені важко це зрозуміти, тому що ніколи нікому не заздрила. Можливо, тому, що пишу про всю суть людської душі, а багато кому це не подобається», - каже Тайві Тум.
Авторка підготувала друку другу збірку поезій. Окрім лірики це і вірші філософського змісту.
Усі герої Тайві Тум – реальні. Це її друзі, знайомі, жодного вигаданого персонажу. «У мене є багато вдячних читачів, частина з них пишуть, що я просто врятувала їм життя, відрадила від думки про самогубство», - каже авторка. Її читачі – від 14 до 80 років і кожен знаходить своє. «Я піднімаю важливі питання і теми: життя, любов, щастя, здоров’я, як стати щасливим, як любити і стати любимим, чому відбуваються нещастя, звідки хвороби. Багатьом здається, що вони читають про себе», - пояснила Тайві Тум.

«Кожна людина знає, що повинна щось зробити у своєму житті. Я щаслива, що знаю, що моя місія – написати роман «Исповедь». Більше романів не писатиму, адже виконала головне своє завдання. Можливо, це з’явиться четвертий том – публіцистика, оповідання, деякі замітки», - підсумувала письменниця.

admin


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : літератураЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат