Україна зі Словаччиною планує реалізувати транспортні проекти

admin 24.10.2013 10:01 СОЦІО

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул провів зустріч з Послом Словацької Республіки в Україні Паволом Гамжіком.

Олександр Вілкул зазначив, що зустріч з Послом Словацької Республіки (СР) напередодні Вільнюського саміту є важливою для України і доводить зацікавленість країн-членів ЄС щодо подальшої імплементації Угоди між Україною та ЄС.
«Україна системно реалізує стратегічний шлях Євроінтеграції. Підписання Угоди про Асоціацію з ЄС у листопаді дозволить Україні вийти на якісно новий рівень політичних та торговельно-економічних відносин з країнами Єврозони. Впровадження європейських стандартів, усунення бар’єрів на шляху торговельно-інвестиційних потоків між Україною та ЄС підвищить привабливість нашої країни для іноземних інвесторів. Підтримка Словацької Республіки у цьому питанні є дуже важливою», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.
Під час зустрічі Віце-прем’єр-міністр та Посол СР обговорили ряд важливих питань, які стосуються розвитку інфраструктури, транспортної та торговельно-економічної сфер.
«Ми зацікавлені в реалізації масштабних транспортних інфраструктурних проектів. Це дозволить відкрити Європейську Україну для Об’єднаної Європи, і надасть можливості масштабних проектів з вантажоперевезень та логістики, сприятиме розвитку економіки і створенню нових робочих місць», - сказав Олександр Вілкул.
Він наголосив, що «Україна є сполучною ланкою між країнами ЄС і Росією в розвитку логістичного потенціалу і транзитних можливостей країн-учасників проекту широкої залізничної колії».
За його словами, проект будівництва ширококолійної залізничної колії за маршрутом Москва-Відень – один із спільних інфраструктурних проектів, участь у якому беруть українська та словацька сторони. Ця залізнична дорога буде проходити через територію Росії, України, Словацької Республіки та Австрії.
У свою чергу Павол Гамжик підкреслив, що «Словакія зацікавлена у реалізації проекту широкої колії територією Росії, України, Словакії та Австрії».
На завершення зустрічі Віце-прем’єр-міністр запросив представників Словацької Республіки взяти участь у V Міжнародному інвестиційному бізнес-форумі та Міжнародній спеціалізованій виставці «Енергоефективність та відновлювальна енергетика - 2013», що відбудеться 5-8 листопада у м. Києві.
Нагадаємо, що товарообіг між Україною та Словакією за перші 8 місяців 2013 року склав понад 900 млн. дол. США і зріс у порівнянні з минулим роком на 7,5%.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат