Фахівці Міндоходів розробили нову форму Книги обліку доходів і витрат

admin 23.10.2013 17:56 ПОДІЇ

Її затверджено наказом № 481 Міністерства доходів і зборів від 16 вересня 2013 року   та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 1 жовтня 2013 року за № 1686/24218.


«Затвердження нової форми Книги, насамперед, спростить фіксацію стану і параметрів, збір і накопичення відомостей про економічні об'єкти і процеси та їх   віддзеркалення. Нова Книга призначена для підприємців, що працюють на загальній системі оподаткування та фізичних осіб, які займаються незалежною професійною діяльністю», - інформують в управлінні доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління Міндоходів у Закарпатській області.

До прикладу, такі незручності, на яких акцентували свою увагу платники податків і вони простежувались у «старій» Книзі обліку доходів і витрат, в новій – вирішено. Книгу не потрібно заповнювати лише від руки, новий наказ дозволяє вести її як у паперовому, так і в електронному варіанті; реєструвати окрему на кожного працівника, який приймає готівку за продані товари та усунуто незручності, пов’язані з веденням обліку руху товарів та обліку витрат.

Зауважимо, для того щоб суб’єкт господарювання вів облік доходів і витрат в електронній формі, йому необхідно скласти заяву на її одержання в електронному вигляді, і надіслати до органу Міндоходів засобами електронного зв’язку із застосуванням цифрового підпису.

Діяльність платників, які вестимуть Книгу обліку доходів і витрат в електронній формі, орган доходів і зборів може перевірити в електронній формі на підставі даних, зазначених в Книзі та інших електронних документах платника податків, поданих за допомогою засобів електронного зв’язку.


Головне управління Міндоходів у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат