На Хустщині, завдяки прокурорам, людям нарешті повернули 275 тисяч гривень зарплатні

admin 21.10.2013 11:57 СОЦІО

За втручання прокуратури мешканцям Хустщини повернуто понад 275 тис.грн. заборгованої зарплатні.


З початку року, при здійсненні нагляду за додержанням і застосуванням законодавства про оплату праці, міжрайонною прокуратурою внесено подання керівникам підприємств-боржників, за результатами розгляду якого погашено заборгованість в сумі близько 190 000 грн., а також заявлено 15 позовів до суду про стягнення заборгованості по заробітній платі на загальну суму понад 85 000 грн., які судом задоволено та заборгованість відшкодована.

Як повідомляє Хустський міжрайонний прокурор Іван Кайло: «Наведені та інші заходи дозволили констатувати той факт, що м. Хуст та Хустський район розпочали жовтень поточного року з повної ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати. Поряд з цим, Хустська міжрайонна прокуратура, з метою недопущення виникнення нових боргів, надалі буде прискіпливо контролювати стан справ у сфері оплати праці».

Станом на 1 січня 2013 року заборгованість з виплати заробітної плати по місту і району мали 2 підприємства, яка складала в загальній сумі близько 440 500 грн.
Зважаючи на те, що ліквідація заборгованості з виплати заробітної плати, проведення своєчасних та повних виплат, є одним з пріоритетних завдань прокурорсько-слідчої діяльності, визначених Генеральним прокурором України, Хустською міжрайонною прокуратурою забезпечено постійний моніторинг стану справ у цій сфері, проведено низку організаційних та практичних заходів, внесено ряд документів прокурорського реагування, спрямованих на викорінення цього негативного явища, що і дозволило повністю ліквідувати заборгованість.

admin


За матеріалами прес-служби прокуратури Закарпатської області

ТЕГИ : ПрокуратураЗакарпаттязарплата

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат