Експерти кажуть, що закарпатський виноград навмисне дискредитують

admin 21.10.2013 11:27 СОЦІО

Сорт винограду "Ізабелла" безпечніший, ніж європейські, - "Укрвинопром".


Сорт винограду "Ізабелла" безпечніший, ніж європейські, - "Укрвинопром"
Найпоширеніший на Закарпаття сорт винограду «Ізабелла» навмисне дискредитують. Про це на засіданні Центральної галузевої дегустаційної комісії корпорації «Укрвинпром» заявив гендиректор корпорації Володимир Кучеренко.

«Цей сорт має не лише історію і традицію але широко використовується, - каже Володимир Кучеренко. – На сьогодні йде пропаганда у ЗМІ,   що цей сорт не потрібно використовувати, він шкідливий, приводять масу прикладів і закликають не робити вина. Проблема, мабуть, у тому що Ізабелла є дуже конкурентним сортом, який не потребує хімічного обприскування на відміну від європейських сортів, де отрутохімікати застосовують по 15 разів на рік».  

За словами Володиимра Кучеренка, «Укрвинпром» звернувся   Міжнародної організації винограду та вина за роз’ясненням, скільки метанолу є у сорті «Ізабелла». «Отримали підтвердження -   по вмісту метанолу у рамках дозволеного «Ізабелла» має утричі менше, ніж дозволяє норма, - каже Володимир Кучеренко.- тому для антиреклами цього сорту не має жодних підстав. Не тільик Україна вирощує «Ізабеллу». До речі, в угоді США з ЄС, ЄС дозволяє американцям не лише вирощувати сорт Ізабеллу, але й постачати її у Європу! Це є дуже конкурентоздатний сорт винограду, який хочуть просто знищити».

«Теж саме стосується закидів про ніби неможливість застосування спирту не виноградного походження у виноробству.- каже гендиректор. – Звідси пішло. Пішло падіння виробництва певної категорії міцних вин. Йде бороться за ринок і не тільки».

Zaholovok

admin

ТЕГИ : виноЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат