У Закарпатті митники працюють за євростандартами

admin 18.10.2013 09:38 СОЦІО

Міндоходів приводить митні процедури до європейських стандартів, - міністр Міндоходів О.Клименко.

Впровадження європейських стандартів у регулювання діяльності суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності має на меті полегшити вихід українських підприємств на ринки ЄС та інших країн-торгівельних партнерів України. Про це сьогодні під час зустрічі з керівниками найбільших суб’єктів ЗЕД заявив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

Він повідомив, що у поточному році об’єм експортно-імпортних операцій склав уже   більше 100   млрд. доларів США.

«Однак динаміка зовнішньої торгівлі, як і сальдо, на сьогодні недостатні для оптимізму. Очевидно, що зміни цієї тенденції бажають і держава, і більше ніж 62 тисячі   суб’єктів ЗЕД, які працюють сьогодні в Україні. Ми разом маємо віднайти рішення тих проблемних питань, які стоять на заваді активізації торгівлі», - зауважив міністр, звертаючись до учасників зустрічі.

Керівник Міндоходів впевнений, що наближення національних стандартів митних процедур до європейських, яке закладене в Митному Кодексі та інших документах, дозволить спростити формальності та сприятиме активізації міжнародної торгівлі.

Так, Міністерство вже затвердило механізм надання статусу уповноваженого економічного оператора. Відповідний проект наказу Міністерства розроблений і погоджується на рівні Уряду.

«Ми максимально врахували європейські стандарти, щоб забезпечити спрощений митний контроль у країнах ЄС тим українським підприємствам, що працюють прозоро та мають бездоганну репутацію. Умови цього   статусу   - максимально чіткі і прозорі», - зазначив Міністр.

Зокрема, для того, щоб отримати статус УЕО, підприємство повинно здійснювати зовнішньоекономічну   діяльність   протягом   не   менше   трьох   років, відповідати вимогам в питаннях звітності, платоспроможності та стандартів безпеки. Цей статус дозволить підприємствам автоматично надавати митницям заявлену митну вартість при мінімумі документів. Також такі підприємства матимуть право без участі митниці розміщувати на складах товар, вивантажувати його та знімати пломби.

«Як тільки відповідні процедури будуть затверджені, ми розпочнемо роботу щодо укладення угод про взаємне визнання національних сертифікатів уповноваженого оператора з країнами-торговельними партнерами. Плануємо провести відповідний пілотний проект із Європейським союзом. Прагнемо забезпечити національному виробнику конкурентні переваги для роботи на ринках ЄС», - зазначив міністр.

Олександр Клименко підкреслив, що підтримка національного виробника і розвиток міжнародної торгівлі є спільною зоною інтересу бізнесу і держави. Ця позиція зафіксована, зокрема, у п’ятирічній стратегії Міністерства доходів і зборів України, яка сьогодні була затверджена на засіданні Уряду.

admin


За матеріалами Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : МитницяОлександр КлименкоЗакарпаттяУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат