Москаль просить притягнути до відповідальності суддю, який намагався спустити на гальмах справу Копч

18.10.2013 15:34 КРИМІНАЛ

Перший заступник голови парламентського комітету з питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією Геннадій Москаль направив депутатське звернення голові Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, судді Верховного Суду України Ігореві Самсіну з приводу резонансної справи Копчі у Великому Березному (про яку обласні та всеукраїнські ЗМІ неодноразово повідомляли).


Йдеться про суддю Великоберезнянського районного суду І. Цибика, котрий розглядав справу Ю. Копчі. Нагадаємо, що в ніч на 19 грудня 2011 р. Копча-молодший разом зі співучасником облив бензином і спалив автомобіль мешканця Великого Березного (це сталося після вбивства його батьком 30-річного Павла Опаленика). Тривалий час Копча-молодший переховувався від слідства, а у квітні цього року був затриманий працівниками карного розшуку біля Ужгородського міськрайонного суду. Проти нього порушили кримінальну справу за умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу, що заподіяло шкоду у великих розмірах (ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу). Незважаючи на повністю зібрану доказову базу, суддя І. Цибик, до котрого справа потрапила на розгляд, своєю ухвалою від 25 червня цього року повернув обвинувальний акт прокуророві «для усунення недоліків», вважаючи, що правова кваліфікація злочину не відповідає розміру заподіяної шкоди. Фактично, суддя давав підсудному лазівку для уникнення (або суттєвого зменшення) кримінального покарання за підпал автомобіля.

8 серпня Апеляційний суд Закарпатської області скасував неправомірну ухвалу І. Цибика й направив справу на новий розгляд у Великоберезнянський суд. Зараз справу Копчі-молодшого розглядає інший суддя.

Як йдеться у депутатському зверненні Г. Москаля, суддя І. Цибик порушив вимогу щодо неупередженого розгляду справи, а це один із головних принципів правосуддя. З огляду на вищезазначене нардеп просить голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

1. Визнати дії судді Великоберезнянського районного суду І. Цибика такими, що порушують присягу судді.

2. Відкрити дисциплінарне провадження стосовно вказаного судді.

3. Притягнути І. Цибика до відповідальності згідно з чинним законодавством.

ТЕГИ : копчагеннадій москаль

Коментарі :


21.10.2013 16:10 вася

Ти дивися які всі обізнані! У нас найбільше знають бабки на базарі і люди в маршрутках.


19.10.2013 20:10 ПлЮщенко

Не брешіть.ці руки нічого не крали фм


19.10.2013 20:01 Мент

То чиста правда.мартин му двері в кабінет начальника УМВД ногою відкривав.знав за що.


19.10.2013 19:50 Копча

А не хотів би москаль гена направити подання на себе пану рибаку про притягнення його до відповідальності за прикриття хабарників свого помічника майора Мартина який хапнув у італійця біля 50 тис доларів. А потім був помилувний кучмою. Хороша підстава для хоча б моральної відповідальності.


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат