Фірма Ахметова назвала Закарпаття найбільш енергоефективною областю

admin 16.10.2013 13:08 ПОДІЇ

Підконтрольна найбагатшій людині України Рінату Ахметову компанія СКМ представила третій випуск рейтингу енергоефективності областей України Ukrainian Energy Index (UEI-2013).

Згідно з дослідженням в України є серйозний потенціал в енергозбереженні. Загальний рівень енергоефективності дещо зріс в 2011 році і склав 54,2% від рівня ЄС.

Корпорація Ахметова зазначає, що наближення енергоефективності до рівня Європи дозволило б зменшити кінцеве споживання енергоресурсів у промисловості, сільському господарстві, будівництві, сфері послуг та житловому секторі на 45,8%. Завдяки цьому, за підрахунками компанії, лише в 2011 році Україна могла б заощадити 26,5 млн. тонн нафтового еквівалента енергоресурсів або € 11,4 млрд у цінах 2010 року. Ця сума практично відповідає 29,3 млрд кубів газу і порівнянна з обсягом імпорту газу з РФ до України в 2012 році.

У підсумку переможцями Рейтингу енергоефективності регіонів України в сумарному заліку стали Закарпатська, Чернігівська і Вінницька області. У сфері індустрії - Донецька, Чернігівська та Запорізька. У секторі послуги - Одеська, Донецька та Львівська області, тоді як в галузі сільського господарства - Тернопільська, Львівська та Житомирська області, а в секторі ЖКГ - Вінницька, Кіровоградська та Житомирська області.

Зазначимо, що в дослідженні СКМ порівнюється ефективність кінцевого споживання енергоресурсів у 26 регіонах України за 2007-2011 роки і підраховується потенціал енергозбереження областей.

Нагадаємо, в червні 2013 року підконтрольна Ахметову компанія ДТЕК створила трейдингову компанію для гарантії прямого виходу на енергетичні ринки Європи. DTEK Trading SA отримала реєстрацію 20 червня у Женеві.

admin


За матеріалами Кореспондент.нет

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат