Чемпіонат Закарпаття. Вища ліга. «Метеор» влетів у золоті сторінки   Закарпаття (ДОПОВНЕНО)

15.10.2013 20:10 СПОРТ

У неділю 13 жовтня відбулись матчі передостаннього 17 туру у вищій закарпатській лізі. Господарі були дуже гостининними, двічі програли і тільки раз перемогли. Ще один двобій завершився несподіваною мировою, яка вплинула на загальну розстановку сил у дивізіоні. Гостиннішими ніж минулої неділі, місцеві клуби були тільки в 4-му та 14-му турах, коли віддали опонентам 9 очок.

У центральному матчі туру «Боржава» в Довгому приймала лідера «Метеор». Довжанці в цьому році на своєму стадіоні виступають по різному і належать до домашніх середняків. Кращим виїзним клубам закарпатської ліги «Поляні» та «Ференца Медвідя» вони хоч і дали бій, однак поступились із загальним рахунком – 1:4. Із гостьовими середняками «Севлюшем», «Петровом» та «Середнім» грали по різному і здобули 4 очки при загальній різниці – 2:3. Виїзні аутсайдери «Оболонь» та «Бужора» залишили в Довгому всі 6 потенційних балів при загальній різниці м'ячів – 2:4.  

«Метеор» на виїзді грає найкраще з усіх колективів вищої та першої ліг. Найгірші домашні команди «Оболонь» та «Бужора» були розгромлені пістрялівцями на очах у їх рідних фанів із загальним рахунком – 1:9. Місцеві середняки «Петрово», «Севлюш» та «Ф. Медвідя» також склали зброю перед підопічними Івана Ковача із загальним рахунком – 2:9. Тільки кращі домашні клуби «Поляна» та «Середнє» дали бій «метеоритам» і дозволили їм вивезти з цих населених пунктів тільки один бал при різниці голів – 3:6. Найреальнішим результатом чергової гри мала стати перемога пістрялівців з різницею в 1-2 голи, яка дозволяла їм достроково оформити чемпіонство. За іншого результату «Метеор» мав виборювати як мінімум нічию у завершальному домашньому двобої проти «Поляни».

Сам поєдинок «Боржава» – «Метеор», як і передбачалось, пройшов під диктовку фаворита. Захист господарів із перших хвилин діяв на повну потужність. Як завжди гостроти в нападі «реактивних» додавали Андрій Герц, Василь Варга, Микола Темрюк та Василь Горський. Останній ще й у захист встигав повертатись, підчищаючи огріхи партнерів. Та навіть коли й він не встигав за креативними Михайлом Батрином та Андрієм Маликом, то на передостанньому рубежі їх зустрічав один із кращих центральних захисників нашої області 2013 року Тарас Григорович. На хорошому рівні першу половину гри провели воротарі Євген Сослюк та Дмитро Газа, які хоча й не рятували, однак і не підводили партнерів. Перший тайм завершився всуху, тому Івану Ковачу потрібно було вносити корективи.

З початку другого тайму пістрялівці додали в русі, до чого були не готові їх опоненти і почали провалюватись у захисті. Тренер гостей випустив на допомогу Олексію Омельченку Андрія Сірого і не прогадав. В останній час Андрій відійшов у затінок інших нападників «Метеора» і змушений виборювати собі місце в основі якісною грою. У другій двадцятихвилинці 2 тайму він двічі змусив капітулювати Д. Газу – 2:0. Все, на що спромоглися опоненти за час, що в них залишився до завершення гри, так це на гол престижу А. Малика – 2:1. Цією четвертою в сезоні мінімальною перемогою підопічні Івана Ковача зробили своєрідний реванш «Поляні» за поразку в фіналі Кубка Закарпаття 2013 року.

Ще в одному цікавому поєдинку «Середнє» в рідних стінах приймало нову грозу авторитетів «Петрово». Середнянці є одним з трьох колективів, які на своєму полі не програють взагалі і в більшості матчів перемогли. Чого тільки варта звитяга над «Метеором» – 3:0. Однак, поміж численного домашнього позитиву були і дві нічиї, найприкрішою з яких була мирова з «Ф. Медвідя» – 0:0. До чергової гри підопічні Вадима Дьордя підійшли з домашнім доробком у 17 балів з 21 можливого при вражаючій різниці голів – 21:1.

Виїзний доробок петрівців був набагато гірший – 7 очок із 21 можливого при жахливій різниці голів – 7:19. Однак, більшість найгірший період у підопічних Олександра Розмана датується проміжком з 2 по 7 тур, коли в нього був інший підбір виконавців. Починаючи з 8 туру «Петрово» здобуло дві звитяги в Хусті та Іршаві, вибороло нічию в Довгому і поступилось тільки фаворитам у Пістрялові та Поляні. З огляду на це найреальнішим результатом недільної гри могла б стати мінімальна перемога «Середнього». Та петрівці, маючи в розпорядженні кваліфікованих виконавців, провели поєдинок на рівних, вибороли черговий заліковий бал і створили головну сенсацію туру. Середнянці припинили свою чотириматчеву домашню переможну серію, однак продовжили безпрограшну смугу до десяти матчів поспіль.

Для «Петрова» ця нічия стала малою втіхою. Подібні здобутки без турнірної мотивації отримуються для майбутнього самоствердження колективу. Якщо Олександру Розману вдасться втримати всіх кращих своїх підопічних, то в наступному році клубу до снаги вирішувати найвищі турнірні завдання.

Втратою важливих очок середнянцями сповна скористався клуб імені «Ференца Медвідя», перед яким було поставлене трохи легше завдання – здолати в Хусті   місцеву «Оболонь». «Пивовари» в рідних стінах грають найгірше з усіх клубів і залишаються одним із двох колективів, які перед своїми фанами не виграли жодного разу і здобули 2 очки з 21 можливого при різниці голів – 2:13. Новодавидківці хоч і мають на чужих полях третій показник з-поміж усіх команд – 9 балів з 21 можливого при різниці голів – 10:8, та під тиском чужих ультрас діють нестабільно. З огляду на все це та те, що «Оболонь» із-за ушкоджень різного ступеня втратила п'ятьох виконавців основного складу, найреальнішим результатом мала бути перемога новодавидківців не менше ніж у два голи. Тренер господарів був змушений кинути в бій представників юнацького складу. І молодь виправдала сподівання наставника, давши бій фавориту і нав'язавши новодавидківцям боротьбу. Футболісти «Ф. Медвідя» тільки зрідка загрожували воротам опонентів. Та навіть за таких обставин вони змогли відзначитись. У одній з атак Едуард Варга, котрий в цьому сезоні відчутно прогресує, вчасно змістився ближче до штрафного майданчика і влучним ударом замкнув один із нечисленних прострілів з флангу – 1:0.

Після цього гра заспокоїлась, чим скористались господарі, які зусиллями Івана Луцака відновили рівновагу – 1:1. Фаворити зрозуміли, що бронза від них віддаляється у середнянському напрямку, і вдалися до навали на ворота опонентів. Наслідком їх активності став черговий гол кращого бомбардира команди Івана Скундзяка– 2:1. Після цього гості вміло довели гру до перемоги, яка одразу набула кольорового металевого присмаку. Новодавидківці дуже вчасно припинили свою триматчеву безвиграшну серію, наздогнали «Середнє» і випередили його за рахунок більшої кількості перемог. Відповідно вже вони мають переважні шанси вибороти бронзові нагороди, а не конкурент, який був фаворитом бронзової гонитви перед 17 туром. «Оболонь», збільшивши серію поразок до 4 матчів, остаточно оформила за собою останню дев’яту позицію.

Прогнозовано завершився поєдинок у Виноградові, де місцевий «Севлюш» приймав «Бужору». Виноградівці третій матч поспіль грали за порожніх трибун. Найпалкішим фанам доводилось спостерігати за перебігом подій на полі через щілини в огорожі або по міському телебаченню, де матчі їх улюбленців транслюють третій рік поспіль. Відсутність підтримки впливає і на результати місцевої команди. У перших чотирьох домашніх матчах, ще за присутності   місцевих ультрас, городяни здобули 7 очок із 12 можливих при вражаючій різниці голів – 14:3. Без уболівальників справи «Севлюша» пішли гірше – 2 пункти з 6 можливих при різниці м'ячів – 3:3. «Бужора» на чужому полі останні залікові бали здобула ще 25 серпня. Не дивно, що в доробку іршавців перед виноградівською грою було тільки 4 очки з 21.

З огляду на результати клубів та відсутність фанів, найреальнішим підсумком їх очного мала б стати перемога господарів не менше ніж у два голи. Та сама гра складалась із перемінним успіхом, була доволі видовищною й могла мати інше завершення, якби іршавці реалізували свої нагоди. Вже в дебюті гри небезпечного удару майже з лінії штрафного майданчика в лівий верхній кут воріт Віталія Гринишина завдав капітан «Бужори» Іван Ільницький, та голкіпер «Севлюша» у неймовірному стрибку врятував свою команду, перевівши м'яч на кутовий. Господарі відповідали швидкісними атаками через лівий фланг, де захист суперника тероризував Мирослав Мудра. Саме його прорив на 5-й хвилині недозволеним прийомом зупинили захисники гостей, за що арбітр Микола Маточка без роздумів призначив пенальті. Олександр Міца з точки розвів м'яч та воротаря Василя Шестака по різних кутах – 1:0.

Другий гол також відбувся через лівий фланг вже на 10 хвилині, коли на завершенні атаки опинився центрфорвард Володимир Бабич. Нападник звільнився від опіки захисника і обвідним ударом в правий кут подвоїв рахунок на користь господарів – 2:0.

Далі команди створили рівну кількість нагод. Найреальніша можливість змінити рахунок сталась у кінці гри, коли господарі підсіли фізично. Партнери вивели віч-на-віч з воротарем Михайла Чедрика. Та центрфорвард «Бужори», перебуваючи в кількох метрах перед воротами, примудрився відправити м'яч в руки В. Гринишину, підсумувавши п'яту поспіль поразку свого колективу з різницею не менш ніж у два голи. Цим результатом виноградівці на мажорній ноті завершили сезон і припинили триматчеву домашню безвиграшну серію. «Севлюш» офіційно оформив підсумкову п’яту сходинку, а «Бужора» – восьму позицію.

Матчі завершального 18 туру пройдуть у неділю 20 жовтня. Центральний матч другого кола між чемпіоном 2013 року «Метеором»   та срібним призером «Поляною» носитиме товариський характер. Увага шанувальників «гри мільйонів» буде прикута до спортивних арен у Новому Давидкові та Іршаві, де остаточно вирішиться доля бронзових нагород.

17 тур
13 жовтня, неділя:
«Оболонь» – «Ференца Медвідя» – 1:2, «Середнє» – «Петрово» – 0:0, «Севлюш» – «Бужора» – 2:0, «Боржава» – «Метеор» – 1:2.

18 тур
20 вересня, неділя:
«Метеор» – «Поляна», «Бужора» – «Середнє», «Ференца Медвідя» – «Боржава», «Петрово» – «Оболонь».

ТС: «Метеор» – 40, «Поляна» – 36, «Ференца Медвідя»   – 25, «Середнє» – 25, «Севлюш» – 22, «Петрово» – 16, «Боржава»   – 12, «Бужора» – 7, «Оболонь» – 4.

                                                                                           

ТЕГИ : фк метеорчемпіонат закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат