Соціолог Балоги також підтвердив, що більшість ужгородців за реконструкцію площі Народної

admin 15.10.2013 17:21 ПОДІЇ

Хоч як брати Балоги намагаються створити скандал на порожньому місці, підбурюючи людей проти реконструкції площі Народної в Ужгороді, однак навіть їхній соціолог Віктор Пащенко сьогодні підтвердив, що більшість ужгородців виступають за реконструкцію.

Відтак, упродовж двох днів – 12-13 жовтня – Інститутом політичних досліджень було проведено комплексне вивчення громадської думки з кількох питань, одним з яких стало питання реконструкції площі Народної. Опитуванням було охоплено всі райони Ужгорода – пропорційно до кількості мешканців. Дев’ять інтерв’юерів за випадковою вибіркою заходили до квартир і надавали опитуваним анкети до заповнення. Результати опитування є відкритими, анкети – у вільному доступі, і за бажання з ними може ознайомитись кожен бажаючий, наголосив Віктор Пащенко.

За минулі вихідні в ході соціологічного дослідження було опитано пів тисячі респондентів. Питання щодо необхідності реконструкції Народної озвучувалось із візуалізацією: містянам надавали право вибору між проектами Володимира Павлея, за яким нині здійснюється реконструкція, та «альтернативним» ескізом дизайнера Олега Олашина.

Кінцева картина опитування виглядає наступним чином: проект В. Павлея підтримують 36% ужгородців, баченню Народної Олегом Олашиним симпатизує 28% респондентів, 24% городян вважають, що площа не потребує жодної реконструкції, 9% зазначили, що на це питання їм важко відповісти, 3% вибрали інше.

Таким чином, в сумі 65% ужгородців виступають за реконструкцію і більшість із них підтримують проект архітектора Павлея, за яким і проводиться реконструкція.

Варто відзначити, що соціолог Віктор Пащенко близький до братів Балог, тому навіть озвучені ним цифри можуть бути з певним коригуванням на користь противників реконструкції.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат