Чи будуть міняти закони заради однієї Тимошенко

admin 15.10.2013 16:56 ПОДІЇ

Нині питання лікування та навіть звільнення Юлії Тимошенко є одним із головних на шляху до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Однак, одна справа політична доцільність і зовсім інша - правові підстави для здійснення дій стосовно особи що нині є засудженою.

- Ми можемо вести мову про кілька варіантів вирішення питання, що дозволить Юлії Тимошенко лікуватися за кордоном, - каже доцент кафедри конституційного права та порівняльного правознавства юридичного факультету УжНУ Василь Гомонай. – Мова може йти про декриміналізацію статті, за якою засуджено Тимошенко, про амністію чи помилування, для чого необхідні певні умови, можливе і пом’якшення вироку рішенням суду. Лунають й інші варіанти вирішення даного питання. Варто розуміти, що для реалізації будь-якого з них має бути додержана певна процедура. Верховна Рада приймає закони для регулювання суспільних відносин і вони не можуть бути прийняті для одноразового застосування і щодо окремо взятого громадянина - зазначив В. Гомонай.
Можемо додати, що опозиція усе більше звертає увагу на політичну складову даного питання, однак головною залишається саме юридична площина, адже формально Україна поки не має права відправляти Юлію Тимошенко на лікування за кордон, а тому можемо припустити, що від консенсусу у парламенті нині й залежить її доля.

http://zakarpatka.com/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат