Футбол, ЧС-2014. Україна — за Польщу

15.10.2013 14:31 СПОРТ

За тур до фінішу в групі «Н» все складається таким чином, що Україна і Англія вже забезпечили собі участь у стикових поєдинках ЧС-2014. Питання лише в тому, хто з них посяде перше місце і отримає пряму путівку до Бразилії. Команді Фоменко, що відстає від британців на одне очко, для цього потрібно перемагати в Сан-Марино і чекати від Польщі хоча би нічийного подарунка на «Уемблі».

Теоретично, існує варіант, при якому синьо-жовті можуть і не доїхати до плей-оф, але він настільки фантастичний, що ніхто не розглядає його серйозно. Щоб він відбувся, Чорногорії необхідно не тільки забивати дюжину м'ячів Молдові, а й сподіватися на ще більше диво — сенсаційну перемогу Сан-Марино над Україною. До слова, в її складі в цій зустрічі не буде дискваліфікованих Хачеріді та Степаненка.

До речі, відразу дев'ять підопічних Фоменка перебувають під загрозою дискваліфікації. У зоні ризику — Ротань, Гусєв, Девіч, Едмар, Ракицький, Тимощук, Морозюк, Селезньов і Федецький. І якщо у заключному турі хтось із них отримає нове попередження, то перший матч плей-оф він змушений буде пропустити. А от після завершення групового турніру всі жовті картки будуть анульовані.

Що стосується збірної Сан-Марино, що програла всі свої матчі кваліфікації ЧС-2014 з загальним рахунком 1:46, то її наставник Джампаоло Мацца ставить перед своїми гравцями більш прозаїчне завдання — забити ще хоча б один гол. «Між нами величезна різниця, — констатує він. — Українці тримають дуже хороший темп, тому грати з ними надзвичайно важко. Але свій шанс, впевнений, ми отримаємо, головне — його реалізувати».

Михайло Фоменко: «Головне — уникнути сюрпризів»


Жеребкування матчів плей-оф відбудеться 21 жовтня. 8 кращих команд з дев'яти груп відбору будуть «посіяні» і розподілені відповідно оновленому рейтингу ФІФА. Україна знаходиться на межі «сіяних», тому варіанти можливих суперників можуть бути різними.

Швидше за все, команда, яка не потрапить до плей-офф буде представником групи «В», поки там найменше очок набрано.

ТАБЛИЦІ Й РАХУНКИ

У рейтингу ФІФА Україна 26-та, Сан-Марино з нульовим рейтингом замикає список.

Україна
Воротарі:
Пятов («Шахтар»), Коваль («Динамо»), Худжамов («Іллічівець»).
Захисники: Шевчук, Кучер, Ракицький («Шахтар»), Мандзюк, Федецький   («Дніпро»).
Півзахисники: Гусєв, Ярмоленко, Безус («Динамо»), Коноплянка, Ротань («Дніпро»), Морозюк («Металург» (Д)), Едмар («Металіст»), Дедечко («Ворскла»), Тимощук («Зеніт», Росія), Хомченовський («Зоря»), Ковпак («Севастополь»), Гай («Чорноморець»), Федорчук («Карпати»).
Нападники: Селезньов, Зозуля («Дніпро»), Девич («Металіст»).

Група «H»
15 жовтня, вівторок:

Англія — Польща (22.00. «Футбол+»)
Чорногорія — Молдова (22.00)
Сан-Марино — Україна (22.00. «Інтер»)

Англія — 19
Україна — 18
Чорногорія — 15
Польща — 13
Молдова — 8
Сан-Марино — 0

!!!Комплекс відпочинку «Arizona», що в парку ім. Горького, пропонує перегляд матчів збірної України та інших спортивних подій на широкоформатних кіноекранах!!!

ТЕГИ : чс-2014збірна україни з футболу

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат