Як Балога переадресував злочин

11.10.2013 17:15 ПОЛІТИКА

Цього тижня вже остаточно стало зрозуміло, хто є головним провокатором щодо площі Народної в Ужгороді. Якщо ще раніше голова облради Іван Балога та його приплічники не бажали світитися за цією темою, то цього разу виступили відкрито. Зокрема Іван Балога розповсюдив свою заяву щодо Народної, яка скидалася на «марення божевільного».


«Обласна «регіональна» влада почала   руйнувати площу Народну. Ні супротив депутатів обласної ради, які не погодили виділення коштів на реконструкцію, ні протести активістів та журналістів, ні думка провідних архітекторів та мистецтвознавців — ніщо не вплинуло на позицію обласної адміністрації», — бреше Балога в заяві. Чудово ж розуміє, що площу не руйнують, а проводять реконструкцію. Зокрема і для того, щоб він сам міг дивитися з вікна свого кабінету не на пасовисько. Окрім цього, не потрібно виясняти, хто з фахівців «провідніший», бо провідні фахівці якраз і схилялися до необхідності облагородження площі.

Потім Балога почав брехати в заяві про три сотні міліціонерів, які нібито ганялися за його активістами. У хлопця явно щось із очима.

А потім Балога почав говорити в заяві про те, що площа є пам’яткою   архітектури. І це говорить той, з чиєї подачі в будівлі дійсно історичної архітектурної пам’ятки на площі Народній було зроблено рагульський євроремонт. Варто подивитися на ці пафосні двері і примітивні стелі та плитку. Нехай би показав дозволи на право реконструкції.

Та більше того, площа ще мала трохи вигляду, коли на ній росли кущі самшиту та троянди. І де це все? Хто перетворив площу перед Народною на пасовисько? Хіба площа не була зруйнована в період губернаторства Балоги-старшого? «Нині   бачимо рішучі дії громадськості, яка боронить Народну. Люди хочуть зберегти квартал чеської забудови в тому стані, який нам залишили чеські архітектори», — плачеться Балога. І де були ті, хто нині себе називає активістами-захисниками, коли Балоги нищили головну адміністративну площу області? Чому тоді ніхто не захищав площу від мукачівських рагулів?

І потім цей голова облради нарікає, що область перебуває на п’ятій сходинці знизу в рейтингу держави. Прекрасно ж розуміє, що за головними показниками соціально-економічного розвитку ми   тримаємося вгорі й лише показники з дитячою злочинністю кидають область донизу, але використав заяву, щоб нарікати. Але чи має право про це говорити голова обласної ради, який так само причетний до влади. Але гірше інше: саме його братові Балозі-старшому довелося тривалий час бути і губернатором, і міністром МНС, а головне президентським секретарем при Ющенкові. Тобто, поки Ющенко розводив бджіл на пасіці, Балога вирішував найважливіші державні питання. І що він вирішив для Закарпаття? Хто може назвати хоч один глобальний проект при Балозі, який би був корисним для області? Зараз хтось нарікає, що донецькі при владі й вони лобіюють свою область при розподілі державних бюджетних коштів або при реалізації інвестиційних проектів. А хто заважав Балозі, протираючи штани на четвертому за значимістю кріслі в державі, чимось допомогти Закарпаттю? Закарпаттю, а не своїй партії.

Тому проста порада для Балог: іноді краще жувати.
Тепер щодо інших провокацій навколо площі Народної. Провокаторам, які хочуть зірвати її реконструкцію, слід зрозуміти, що на Народній будується не атомна станція і не хімічний комбінат перед вікнами житлових будинків. Просто є бажання зробити її охайною і придатною для відпочинку. І цього хочуть ужгородці. Аргумент про те, що гроші краще би пустили на встановлення лавиць чи облаштування смітників, є не більше ніж популізмом. Бо лавиці та смітники на совісті міської влади. І ще, в інших областях також не все в порядку зі смітниками та лавицями, але у всіх областях головні адміністративні площі мають більш-менш пристойний вигляд. Наша ж після Балог нагадує пасовисько.

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат