Українцям пропонують зробити п'ятирічний «шенген» без документів

admin 08.10.2013 10:39 СОЦІО

В Україні створюють «бізнес» на візах. Зокрема, п'ятирічний «шенген» пропонують за дві тисячі євро. Усе, що потрібно, – паспорт та фото, а головне - гроші.

Оминаючи законні шляхи, фірми-посередниці самі зберуть необхідні документи, зроблять липові виклики та довідки з роботи. Своїх людей посередники мають і в посольствах, і за кордоном, передає ТСН.

Заради шенгенської візи у закордонному паспорті деякі українці готові викласти кругленьку суму і через страх отримати відмову у посольстві вони звертаються до посередників. А ті на них просто заробляють, іноді люди таким чином натрапляють на шахраїв.

Тих, хто готовий посприяти видачі віз, чимало в інтернеті. ТСН зателефонував одній з таких фірм.

«Тисяча сімсот євро», – заявили посередники.

Крім того, на фірмі повідомили, що потягом з Івано-Франківська чоловік передасть пакет необхідних документів. Йому ж потрібна лише копія паспорта та всіх віз. А інші довідки – з роботи, банківський рахунок – він зробить сам.

А от у столичних посередників ціна вища. Пропонують «шен ген» на три роки за дві тисячі євро: «Я передоплати не беру ні копійки, ось, мінімальний пакет документів, ви хочете візу отримати. І зі мною розраховуєтесь за фактом отримання візи, які вам потрібні ще гарантії?».

Журналісти ТСН поїхали в офіс посередників і виявилось, що це турагенція. Жодних подорожей при цьому купувати не треба.

«Якщо тривала – це в районі 600 євро під туристичну, і ви протягом року зможете їздити – там коридор на рік. 180 днів у році заїжджаєте і виїжджаєте», – повідомили по телефону.

Консул Польщі зізнався, що туристичні агенції справді мають акредитацію в амбасаді. Проте скористатись нею мають право лише за однієї умови – якщо їхні клієнти куплять тур у Польщу.

«Є такі, які продають цю подорож до Польщі, продають тільки умовно, щоб просто подати документи клієнта на візу. В таких випадках ми позбавляємо таку фірму акредитації», – заявив генконсул посольства Польщі в Україні Рафал Вольський.

За його словами, посередники знаходять обхідні шляхи. Проте, ніхто не гарантує, що таким чином ви не натрапите на шахраїв.

«Можливо він вам продасть, наприклад, фальшиву візу. Таких аферистів карають рідко», – додав генконсул.

Зазначимо, три роки тому перетнути кордон не змогли 200 українців. В їхніх паспортах були липові візи. Їхній «шен ген» анулювали, декому в'їзд закрили на п'ять років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям обіцяють більше довгострокового «шенгену».

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат