Угорські митники уважніше перевірятимуть дозвола на перевезення товарів через другорядні ПП

admin 01.10.2013 13:26 ПОДІЇ

Ситуацію подорожуючих через пункти прикордонного пропуску між Україною та Угорщиною останнім часом ускладняв інтенсивний рух вантажівок.

Транспортні засоби, що використовувались задля здійснення комерційних перевезень, часто перешкоджали пересуванню подорожуючих, що прибули в Угорщину або від'їжджали з неї з метою туризму та відвідання родичів. З метою припинення таких негативних дій Національне податкове та митне управління у майбутньому серйозніше перевірятиме дотримання законів.

Для прискорення перетинання кордону, Угорська митниця строго перевірятиме дотримання закону № LXVIII від 2012р., прийнятого на основі укладеною між Кабінетом Міністрів України та Урядом Угорщини Угоди «Про контроль прикордонного руху в пунктах пропуску через державний кордон для автомобільного та залізничного сполучення». В даному законі вказано, що перевезення товарів дозволяється виключно через пункти прикордонного пропуску, відкриті для міжнародного перевезення товарів.

Через інші пункти прикордонного пропуску перевезення товарів дозволяється лише при наявності дозволу на перевезення товарів через другорядний пункт пропуску. Дозвіл видається Національним та податковим управлінням після погодження із відповідним органом Поліції.

З урахуванням вказаного вище, при відсутності дозволу на перевезення товарів через другорядний пункт прикордонного пропуску, перевезення товарів дозволяється виключно через пункти прикордонного пропуску, що відкриті для міжнародного перевезення товарів, тобто через ППК «Загонь-Чоп» та, якщо вага ТЗ із товаром не перевищує 7,5т, через ППК «Берегшурань–Лужанка».

З 1 жовтня 2013р. Національне податкове та митне управління перевірятиме у посиленому режимі наявність вказаного вище дозволу. Транспортні засоби, що перевозять товари та які не матимуть дозвіл, будуть перенаправлені на ППК «Загонь-Чоп» або ППК «Берегшурань-Лужанка».

З метою уникнення перешкод у пересуванні, Угорська митниця наполегливо просить учасників вантажного руху дотримуватись законів.

admin


За матеріалами Національне податкове та митне управління Угорщини

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат