Перша ліга. Сенсація в Косівській Поляні повернула «Карпати» в боротьбу за нагороди

27.09.2013 15:25 СПОРТ

В неділю 22 вересня відбулись матчі 17 туру в першій обласній лізі. В центральному матчі туру «Копаня» приймала «Говерлу» з Ясіня.


«Копаня» до цього була однією з трьох команд, які вдома ще не програвали, і здобула 20 очок із 24 можливих при загальній різниці голів – 21:7. Найефектнішою була перемога в 15 турі над «Стартом – 5:0, а найслабше «копанці» виглядали в 14 турі, коли тільки ціною надзусиль перемогли «Кісву» – 3:2. І це при тому, що «косівські полянці» на чужих полях в цьому році здобули тільки 1 бал із 24 можливих.

«Говерла» хоч і мала найкращі показники серед усіх клубів у виїзних поєдинках, однак здобула при цьому скромні 10 залікових пунктів із 24 можливих при загальній різниці мячів – 12:7.

Найкращим матчем «ясінців» була перемога в 3 турі в Тячеві над місцевою командою – 4:0, а найгіршими – поразки в 1 та 13 турах від «Вишкова» та «Авангарда» з однаковим рахунком – 0:2. З огляду на попередні здобутки клубів їх можливості на успіх у недільній битві розцінювались як 60 на 40 % на користь господарів. Однак, гості налаштувались вивезти позитивний результат із Виноградівщини і змусили суперника помилятись. Вже в дебюті матчу одна з таких помилок перетворилась в автогол захисника «Копані» – 0:1. Далі гра проходила на зустрічних курсах. В дебюті другої половини «копанці» зрівняли рахунок, та гості через 20 хвилин відновили свою перевагу – 2:1. Однак,   за обєктивними обставинами, арбітр Юрій Бобаль зупинив її перебіг. ФФЗ присудила технічну поразку місцевому клубу – 3:0. Цим самим було перервано восьмиматчеву домашню безпрограшну серію клубу з Виноградівщини.

Аналогічна сенсація сталась у дербі рахівського району «Кісва» – «Карпати». Очікувалось що «Кісва» зможе як мінімум здобути заліковий бал, та «рахівці» своєрідно реваншувались перед своїми фанами за безглузду домашню нічию з цим суперником у першому колі, розгромивши цього разу опонентів – 3:0.

Несподівано завершився матч у Міжгір’ї, де місцевий клуб не зміг розпечатати ворота золотаревського «Старта» – 0:0, який до цього здобув тільки 7 виїзних пунктів із 27 можливих.

Решта поєдинків завершились прогнозовано. У поточній таблиці відбулось кілька змін. Лідерство за рахунок найкращої з поміж усіх клубів різниці голів – 41:11 (проти 39:19 у “Карпат” та 42:25 у “Вільхівців”), зберегла “Говерла”. Один крок нагору зробив “Тячів”, який поступається “Вишкову” тільки за гіршою різницею голів – 23:24 (проти 30:25 у “вишківців”). Крім “тячівців” “Копаню”, за рахунок кращої різниці голів – 31:24 (проти 25:23 у конкурента за позицію), випередив “Авангард”.

Матчі наступного 18 туру пройдуть у неділю 29 вересня. Господарі виглядають фаворитами у чотрирьох із пяти реальних матчів. Найрівнішим за решту виглядає поєдинок “Терново – “Вільхівці”, де можливості обох клубів на успіх розцінюються як рівноцінні. Набагато кращі шанси на звитягу мають господарі пар “Карпати” – «Копаня», «Вишково” – “Тячів” та «Старт» – «Авангард». У поєдинку   «Говерла” – “Верховина” цілком можливий розгром виїзної команди. “Кісва” отримає технічні три пункти за непроведену гру з “Великим Бичковом”. Початок ігор о 15.00.

17 тур
22 вересня, неділя:
«Авангард» — «Вишково» — 3:2, «Верховина» — «Старт» — 0:0, «Кісва» — «Карпати» — 0:3, «Тячів» — «Терново» — 4:0, «Копаня» — «Говерла» — 0:3, «Вільхівці» — «Великий Бичків» — 3:0.

18 тур
2 червня, неділя:
«Старт» – «Авангард», «Вишково» – «Тячів», «Говерла» – «Верховина», «Великий Бичків» – «Кісва» — 0:3.

ТС: «Говерла» – 34, «Вільхівці» – 34, «Старт» – 31, «Карпати» – 30, «Вишково» – 27, «Тячів» – 27, «Авангард» – 26, «Копаня» – 26, «Терново» – 20, «Верховина»   – 19, «Кісва» – 12, «Великий Бичків» – 4.              
                                                                                                        Євген Свищо

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття 1 ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат