Перша ліга. «Карпати» повернули на вершину «Говерлу»  

Євген Свищо 20.09.2013 20:33 СПОРТ

У неділю 15 вересня без особливих сенсацій завершились матчі 16 туру чемпіонату Закарпаття серед команд першої ліги.

П'ять перемог здобули господарі. Ще один технічний здобуток дістався гостям. При цьому місцеві клуби показали одну з кращих показників результативності сезону – 14 голів у 5 реальних матчах (2.8 за гру на противагу середній у чемпіонаті – 2.22). Приїзжі футбольні дружини, за винятком одного клубу, не могли похизуватись навіть середнім показником результативності – 3 мячі у 5 поєдинках (0.6 за гру проти 0.97 у сезоні).

У центральному двобої   “Карпати” в Рахові приймали “Вільхівці”. Перед недільним поєдинком “рахівці” залишались однією з трьох команд, які вдома   ще не програвали і здобули 19 очок і 21 можливого, при феєричній загальній різниці голів – 27:3. Кращими матчами безумовно були незабутня звитяга в 12 турі над “Терновом” – 10:0 та впевнена перемога в 2 турі над “Вишковом – 3:0. Водночас справжнім провалом для “Карпат” було перенесене дербі 6 туру з “Кісвою”, яка вигризла в Рахові єдине виїзне очко у першості – 1:1.

Дещо скромнішими є виїзні здобутки “Вільхівців”, які чередують вольові перемоги з поразками. При цьому клуб із Тячівщини мав до неділі найкращі показники в гостях – 10 із 21 можливого балу   при добротній різниці голів – 15:12. Кращим поєдинком команди є якісна звитяга в 14 турі над “Верховиною” – 5:2, а найгіршим – поразка в 10 турі від “Тячева” – 1:5.

Не слід забувати й про те, що “Вільхівці” в останній час суттєво додали в функціональній підготовці, що покращує їх перспективи у боротьбі за нагороди. З огляду на такі здобутки можливості команд на успіх розцінювались як 60 на 40 % на користь господарів. Сам матч проходив з перемінним успіхом. Незважаючи на те, що рахівці пропустили від “Вільхівців” майже стільки ж голів як у семи попередніх домашніх поєдинках, вони на заключному відрізку все ж змогли вирвати мінімальну перемогу – 3:2. Цим успішним завершенням вони реваншувались за відчутну виїзну поразку в першому колі – 1:3 і перервали рекордну в сезоні п'ятиматчеву переможну серію опонентів.

Результат іншого поєдинку «Старт» — «Вишково», який міг також вважатись центральним, було набагато легше передбачити. Золотаревці залишаються єдиним клубом, який у рідних стінах здобув допустимий максимум – 21 очко із 21-го можливого при загальній різниці 18:4. Найвагомішими були їх перемоги в 8 турі над “Говерлою” – 1:0 та в 14 турі над “Терновом” – 4:1, а найскромнішою – виграш у 6 турі над “Верховиною” – 3:2.

Незрівнянно скромнішими є здобутки на чужих полях «Вишкова», яке вигризло 8 балів із 21 можливого. Кращою була їх перемога в 4 турі над «Терновом – 3:1, а найгіршою – нищівна поразка в 12 турі від «Говерли» – 0:4. З огляду на попередні здобутки клубів не стала несподіваною для фанів Хущини впевнена недільна перемога «Старта» – 2:0. Цим успіхом золотаревці перервали триматчеву переможну серію «вишківців».

Аналогічними рахунками на користь господарів завершились двобої   «Верховина» — «Копаня» та «Терново» — «Авангард». Результат у Міжгірї відповідав більшості прогнозів. «Міжгірці» в домашніх матчах в цьому році грають значно успішніше, ніж копанці на виїзді. Від «тересвянців» навпаки очікували, що вони дадуть бій деморалізованому в останніх матчах «Тернову», яке на своєму полі отримало тільки 8 очок із 21-го можливого. Та команда імені відомої колючої рослини виправдала свою назву і реабілітувалась перед рідними фанами за всі попередні невдачі.

Ще водній грі «Говерла» в Ясінях очікувано здобула четверту поспіль перемогу із різницею в 4 і більше голів, розгромивши минулорічного чемпіона другого обласного дивізіону «Кісву» – 5:1.

У поточній таблиці відбулись відчутні зміни. «Говерла» після тижневої перерви за рахунок абсолютно найкращої різниці голів – 38:11 (проти 36:19 у «рахівців» та 39:25 у «вільхівчан») випередила «Вільхівці» і після тижневої перерви знову очолила боротьбу за золото. При цьому «ясінці» ще й найменше пропустили, а «вільхівчани – найбільше забили м'ячів.

Після тижневої перерви до чільної трійки повернувся «Старт», який вибив звідти «Вишково».

«Вишківців», які стали головним невдахою туру, за рахунок кращої різниці голів потіснили ще й «Карпати», які зробили два кроки нагору і стали найбільшим прогресом тижня. По одній сходинці втратили «Копаня» та «Авангард». При цьому «тересвянці» продовжують своє вільне падіння і від 8 туру втратили вже 6 позицій. Справедливості заради слід згадати, що цей клуб провів більше за всіх виїзних матчів, тому найближчим часом можливий відчутний прогрес їх позиції.

На одне місце вгору піднявся й «Тячів», який попереднього разу був на сьомій сходинці ще навесні. Абсолютно найгірші показники забитих пропущених та різниці голів із діючих на сьогодні клубів у «Кісви» – 12:34 (проти 19:36 у «Тернова»).  

У матчах 17 туру господарі можуть здобути 6 перемог, одна з яких носитиме звичний технічний характер. Трохи рівнішим і принциповішим за решту виглядає пара «Кісва» — «Карпати». Можливості на успіх тут оцінюються як 60 на 40 % на користь господарів. Трохи більшою буде перевага місцевих команд у двобоях   «Верховина» — «Старт», «Авангард» — «Вишково» та «Тячів» — «Терново».

Що стосується центрального поєдинку туру «Говерла» — «Копаня», то “ясінцям” у ньому цілком до снаги продовжити згадану вище розгромну серію. Чи вдасться це парубкам із підніжжя найвищої вершини України довідаємось вже у неділю 22 вересня починаючи з 15.00.

16 тур
15 вересня, неділя:
«Карпати» — «Вільхівці» — 3:2, «Старт» — «Вишково» — 2:0, «Верховина» — «В. Копаня» — 2:0, «Терново» — «Авангард» — 2:0, «Говерла» — «Кісва» — 5:1, «Великий Бичків» — «Тячів» — 0:3.

17 тур
22 вересня, неділя:
«Кісва» — «Карпати», «Верховина» — «Старт», «Авангард» — «Вишково», «Тячів» — «Терново», «Говерла» — «Копаня», «Вільхівці» — «В. Бичків”.

ТС: «Говерла» – 31, «Вільхівці» – 31, «Старт» – 30, «Карпати» – 27, «Вишково» – 27, «Копаня» – 26, «Тячів» – 24, «Авангард» – 23, «Терново» – 20, «Верховина»   – 18, «Кісва» – 12, «Великий Бичків» – 4.              
                                                                                               



Євген Свищо

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття 1 ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат