В Ужгороді 51 заклад освіти готові до зими

admin 19.09.2013 10:02 РАТУША

Одним із головних проектів рішень котрі розглядалися на засіданні виконавчого комітету було стан підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років.

З початку заслуховування цього питання міський голова наголосив, що всі присутні будуть відповідати за роботу інфраструктури міста в тому числі і житлово-комунального господарства. У випадку якщо відповідні служби не будуть готові до зими або будуть відбуватися зриви опалювального сезону – почнуться кадрові зміни!


Згідно розроблених заходів по підготовці житлового фонду до роботи в осінньо-зимовому сезоні 2013-2014 р.   до експлуатації в зимових умовах необхідно підготувати   847 будинків. На сьогоднішній день вже виконано такі мироприємства:
проведено поточний ремонт покрівель   на 141 будинках із запланованих
131, що становить 108 %;
виконано ремонт (заміну) дверей та вікон у 149 під’їздах із запланованих
155, що становить 96%;
проведено роботи по побілці і пофарбуванню стін в 149 під'їздах із
запланованих 159 – 94%;
    -   виконано поточний ремонт мереж водопостачання та водовідведення у 135 із запланованих 141 – 96 %.
У 2013 році фінансування капітального ремонту житлового фонду з міського бюджету заплановано виключно по Програмі підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, органів самоорганізації населення у місті Ужгород:
-   на ремонт покрівель в 14 будинках передбачено 1 448,0 тис.грн.
- на ремонт систем водопостачання та водовідведення в 4-х будинках передбачено 185,2 тис.грн.


Станом на 15.09.2013 р. по Програмі підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків виконано робіт з капітального ремонту покрівель у 4-х житлових будинках, де діяли ОСББ на суму 308,7 тис.грн. Також ведуться роботи по заміні кабельного вводу та капремонту будинкового головного розподільчого щита будинку № 7 по вул. Можайського (ОСББ «Більшовик», вартість робіт 65,0 тис.грн.) та заміні дворової каналізації по Київській набережній, 17 (ОСББ «Київська набережна», вартість робіт 66,0 тис.грн.).
До початку опалювального сезону КШЕПом буде закінчено комплекс робіт по переводу техніки в режим зимової експлуатації. В наявності є два грейдери та 5 снігоприбиральних машин, вся техніка в робочому стані. В разі надзвичайних снігопадів буде залучатися техніка народного господарства. За виділені кошти буде додатково закуплено 120 тон солі, котрої вистачить на увесь зимовий період, проінформував начальник відділу експлуатації житлового фонду та інженерних мереж Олександр Костенчук.


Водоканалом було проведено заміну водопровідно-каналізаційної мережі під мостом по вул. Анкудінова. Проводяться планові роботи з підвищення тиску води в районі вул. Перемоги, які закінчаться в кінці жовтня. Це дасть можливість перевести кілька будинків на цілодобове водопостачання, доповів заступник директора КП "Водоканал" Станіслав Карташов.
Всі керівники ЖРЕРів доповіли про завершення робіт, майже на 90 відсотків, по підготовці житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період. Міським головою дано доручення розробити план заходів щодо комісійної перевірки готовності жрерів до зими.
На сьогодні 51 заклад управління освіти та 26 котелень готові до експлуатації в зимових умовах. В інших об'єктах управління освіти підготовчі роботи на завершальних етапах. Ремонт даху в школі № 6 завершений на 75 відсотків – доповіла начальник управління освіти Оксана Бабунич.

admin


За матеріалами Ужгородської міськради

ТЕГИ : освітавіктор погорєловУжгородська міськрадаУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат