На Форумі видавців закарпатці презентували власні твори й отримали відзнаку (ФОТО)

Наталія Каралкіна, Rionews, фото І. Кіша 16.09.2013 17:34 ДОЗВІЛЛЯ

 

Книжковий Форум – одна з традицій вересневого Львова. Цього року відбувся вже 20 з’їзд видавців з України й закордоння. Із 10 по 15 вересня у приміщенні Палацу Потоцьких три поверхи були всуціль заставлені стендами видавництв. А майданчики для літ подій розташовувалися чи не в кожному близькому до Палацу приміщенні. Спеціальним гостем цього року була Польща, яка привезла з собою не тільки книги, а й чимало літературних подій.

Закарпатські письменники вже традиційно повезли до Львова найцікавіші доробки й нововидані книжки. Вони проводили автограф-сесії й презентації. Окремі видання так прийшлися до смаку, що вже на третій день довелося привозити нові примірники. Так активно, зокрема, купували видання «Закарпатські угорці і німці: інтернування та депортаційні процеси», розповіли на стенді видавництва «Карпати».

Чимало книг привезли з собою Мирослав Дочинець, Петро Мідянка, Галина Малик, Олександр Гаврош, Василь Кухта, Борис Кушнір, Володимир Мерцин, Дмитро Кешеля та інші.
Наші письменники влаштовували спільні презентації з книговидавцями. До прикладу, Олександр Гаврош повіз до Львова три новинки: романи «Капітан Алоїз», «Розбійник Пинтя у заклятому місті» та збірку казок «Дідо-Всевідо». «Розбійника», зокрема, презентував спільно з Іваном Малковичем, у видавництві якого – «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» книга й побачила світ.
Власними спостереженнями про цьогорічний Форум поділився Сергій Федака, доктор історичних наук, професор, письменник, журналіст: «Цього року було менше презентацій менше, але ті, що відбулися, більш якісні. Тобто за рахунок зменшення кількості підвищилася якість. Краща організація. На попередніх Форумах багато чого зривалося. Тут більш-менш все діяло, як годинниковий механізм. Що стосується книготоргового компоненту, дуже мало нових книжок цього року. Великий плюс, що традиція продовжується, бо криза мине, а традиції треба зберегти».
Додому закарпатці повернуться з відзнакою. Засновниця Форуму Олександра Коваль книгу «Криничар» Мирослава Дочинця відзначила як одну з 5 найкращих на Форумі видавців.

Наталія Каралкіна, Rionews, фото І. Кіша

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат